Seacation -ostoksia ja hemmottelua Itämerellä

Kaupallinen yhteistyö Viking Line Suomi
Syksyyn on kiva valmistautuu päivittämällä vaatetusta ja monella myös ihonhoitorutiinit muuttuu. Itekki tykkään hankkia vaikka vaan jonkun uuden asusteen piristään alkavaa syys-sesonkia. Kun haluu lisätä shoppailuhetken kylkeen hyvän ruuan ja laadukkaan viihteen, on helppo suositella ostoksia ja samalla pientä irtiottoa risteilyllä.


Viking Gracella löytyy kattava valikoima kansainvälisiä laatubrändejä niin vaatekaappiin, ku kylppärinkin hyllylle -myös meille miehille. Lisäks ravintola -ja viihdetarjonta on huippua ja spassa pääsee rentoutumaan totaaliseen zen-tilaan. Melkeempä täydellistä. Ohessa omat fiilikset tuoreelta risteilyltä.

Syksynen hemmotteluristeily on meille mun kumppanin kans jo perinne ja oon aiemminkin hehkuttanu, miten se piristää kummasti arjen aherruksen keskellä. Lyhyelläkin breikillä saa sopivasti lomamoodin päälle ja laivalla pääsee vaivattomasti heti kiinni ilosen lepposaan tunnelmaan. Parhaimmillaan risteily myös jättää hyviä muistoja mieleen pitkäkskin ajaks.

Itellä syksy alko tänä vuonna vauhdilla ja kesä oli vaan pelkkä lämmin muisto, ku töitä oli tehty vast muutama viikko. Tätä kyl enteiltiin allakan täyttyessä jo keväällä ja varattiinki risteily hyvissä ajoin ennen lomien alkua. Monesti syksyllä koulujen alkamisen jälkeen paikkoja on risteilyille paremmin saatavilla myös viikonloppusin ja hinnatkin on ehkä vähän edukkaammat. Ja jos joku miettii, et risteilyt on seniori-hommaa, ni takaan, et kaikille löytyy taatusti laivalla omat jutut.

Täl kertaa me tehtiin 24h Viking Grace -hemmotteluristeily Turusta ja oikeesti, miten voi vuorokauteen mahtuu niin paljon? Lähtökohtasesti me toivottiin laivalta nimenomaan rennon yhessäolon lisäks ihania makumuistoja ja hyvien shoppailumahollisuuksien myötä ehkä jotain uutta relettä syksyyn. Itteä jo työnkin puolesta kiinnosti myös miesten kosmetiikka ja uutuudet, kaikkia laivalla myytäviä tuotteitahan kun ei maista ees saa.


OSTOKSET

Viking Gracella muotiin on panostettu ja tax-freen vaate-tarjonnassa luotetaan tunnettuihin laatumerkkeihin. Vaik valikoima on rajallisen tilan vuoks kompakti, löytyy miehille paljon juttuja rennoista huppareista liikemiehen kriteerit täyttäviin paitoihin ja asusteisiin. Omii lemppareitakin löyty ja sopivien kokojen jne. löytämisessä jeesas valpas henkilökunta. Kotimaisen BilleBeinon pirteet kollarit on hyvä esimerkki siitä, et mieskin voi pukee päälleen muutaki ku mustaa, harmaata tai ruskeeta. On hienoo, et reippaita värejä löytyy myös miesten vaatetarjonnasta ja on toki samalla kiva suosii suomalaista suunnittelua. Kukin taplaa kuitenki tyylillään ja hillitympääkin settiä on täälläki tarjolla. Gracen housuvalikoimasta ainaki Tiger of Sweden farkut istuu itelle hyvin ja mustissakin väri säilyy pesusta toiseen. Ne voi yhdistää vaik Bossin paitoihin. Käytän todella harvoin ite kauluspaitoja, mut nää rennonstailit paitamallit taipuu hyvin myös relampaan lookkiin. Ja maltillisen sävyset paidat on turvallinen valinta ja hyvä hankinta -ne kun sopii moneen tilanteeseen. Rohkenin yllättäen kokeileen myyjän ehotuksesta myös klassista tikkitakkia, joka aiemmin olis jääny rekkiin ilman mitään huomioo. Ja oho, se näyttiki päällä hyvältä, vai mitä? Oon jostain syystä totuttu pitään Barbourin vaatteita varttuneempien brändinä, mut kyllähä se oli ihan mallikas. Ja sopis just syksyyn, ku ulkona on lämmin ja vilakka samaan aikaan. Takki jäi kuitenki hankkimatta täl kertaa. 

Kosmetiikan puolelta etin itelle uutta kosteusvoidetta. Miesten valikoima on Gracella hyvä ja pari uuttaki tuttavuutta löyty. Myös tällä puolella tax-freeta kandee rohkeesti kysyy ammattitaitosilta myyjiltä vinkkiä ja apua valintojen kanssa. Miehelle ensinnäkään EI OO MIKÄÄN HÄPEE pitää omasta ihosta huolta, päin vastoin. Ja henkilökunta jeesaa enemmän ku ilolla meitä miehiäkin. Korkeetasoset  Babor-tuotteet on käytössä laivan span hoitolassa ja merkin tuotteita on myynnissä myös myymälässä. Eritoten sarjan tunnetut seerumi-ampullit kandee pistää muistiin ja ostoslistalle. Ole Henriksen -tuotteisiin on lisätty piristäviä tuoksuja ja niissä on aika ylellinen tatsi. Testaa vaikka ekaks kätevä matkasetti, jossa on pienempi kokoset, tasapainottavat putsari, kasvovesi ja kosteuttaja. Myyjä tosin zekkaa sun iholle sopivimman setin. Itelle ihan uusia, mut mielenkiintosia brändejä on tanskalainen ecooking, joka on täysin vegaani sarja (poislukien muutama mehiläisvahaa sisältävä tuote) sekä Australiasta lähtösin oleva Grown Alchemist, joka myös uskoo luonnollisuuden voimaan. Mun omasta beautyboxista löytyy entuudestaan Shiseido Men -tuotteita. Ne on taattua japanilaista laatua ja siks ehkä vähän hintavia. Mut omaan naamaan investointi maksaa aina ittensä takasin. Itelle ostoskoriin sujahti tälkertaa Shiseidon kosteusgeeli ja Baborin multivitamiini ampullit.
SPA

Gracen spa on elämys, joka kandee ehottomasti kokeilla. Viimeistään siinä vaiheessa stressi helpottaa, ku relaa poreammeessa ja Tukholman saaristomaisema lipuu silmien eessä.

Myös span Babor-hoidot on priimatasoa. Mä kävin about vuos sitten testaamassa Captain’s Choice -kasvohoidon, tälläkertaa oli vuorossa laivan signature-setti, Sail away. Yhdistelmähoito sisältää selän hieronnan ja kuorinnan lisäks syväkosteuttavan kasvohoidon. Hoitajan hierontaotteet oli omaan makuun just sopivan voimakkaat ja naama oli kumppaninkin mielestä poikkeuksellisen helee kasvohoidon jälkeen. Miesasiakkaiden määrä on hoitolassa jatkuvassa kasvussa, mikä on tosi hienoo! Spahoitojen hintaan sisältyy myös sisäänpääsy kylpylän puolelle. Isommalle jengille suosittelen Gracen VIP-saunaa, jonka voi vuokrata jopa 8:lle. Oman saunan lisäks tilassa on poreallas ja isomman Grace-saunan hintaan kuuluu myös pullo kuplivaa. Vip-saunojat saa nauttii toki kylpylän muistaki löylyistä ja poreista.


RUOKA ja VIIHDE

Gracen ruoka on loistavaa ja vaihtoehtoja on paljon. Me ollaan molemmat kalaruoan ystävii ja monta kertaa hehkutettu a la carte-ravintola Oscar’sin äyriäisvati oli meijänkin reissun ehdoton illallis-valinta. Ostereiden, ravunsaksien, sinisimpukoiden ja katkarapujen kyllästämän platterin kruunas hummeri. Täl kertaa mukana oli myös sesonkiherkkuna muutama jokirapu. Hyvä viinivalikoima ja pro henkilökunta takas todella onnistuneen illallismuiston. Myös premium-hytin hintaan sisältyvä, superhyvä brekkari nautitaan täällä.

Paluumatkan lounaalla me kokeiltiin rentoa Frank’s -raflaa. Siellä on ruokatori-tyyppisesti eri keittiö-pisteitä, joista voi valkata itelle sopivat setit. Meille uppos alkuun kymmenen pojoa saava creme ninon -hernesosekeitto. Pääruuaks meitsi valitsi pizzan ja se oli paistettu mallikkaasti rapeeks. Omaan makuun tosin tykkään, et kinkku on ohkasina siivuina, ei paksuina jööteinä. Lohi puolestaan oli kaladiggarille luonteva ja maistuva valinta. Frank’sissa on myös saatavana mm. ramen-annoksia ja hamppareita. Mutkatonta hyvää.

Viking Grace on yks Suomen kiireisimmistä ja samalla tykätyimmistä keikkapaikoista. Eikä ihme -tasokas äänentoisto, suositut esiintyjät ja tarpeeks tilaa myös tanssimiseen on hyvä yhdistelmä. Laivan ohjelma kuuluu tietenkin risteilyn hintaan. Meil kävi tuuri myös viihteen suhteen, nimittäin vast varauksen tekemisen jälkee tajuttiin, et molempien suosikki, Paula Koivuniemi oli keikalla laivalla. Miten mahtavaa! Samalla tuli todistettuu, et molemmat on huippukunnossa, niin artisti ku laivan kehuttu musatekniikkaki.

Vuorokauteen siis saa mahdutettua tosi paljon ilman stressin tai kiireen tuntua. Paljon voi toki suunnitella etukäteen ja esim. äyriäisvati sekä spa-hoidot kandeekin varata ajoissa ennen matkaa jo suuren kysynnänkin vuoksi. Ja jos joku pohtii, ni matka Turun satamaan on helppo ja todellaki Gracen risteilyn väärti. Itelle yks matkan parhaita hetkii oli istahtaa espressolle rauhasaan sohvanurkkaan ja vaan katella rauhottavaa merimaisemaa kahestaan.

Matka tehtiin yhteistyössä Viking Linen kanssa. Mielipiteet ovat kaikkinensa omia.

MIESKIN© 2019 ALL RIGHT RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s