Trattoria Nonna Sophia, Italian herkkuja Porvoossa

pr-tapahtuma

Porvoon keskustaan on vihdoin avattu aito italialainen ravintola, Trattoria Nonna Sophia. Eritoten pizzoja kannattaa kokeilla, mutta Nonnassa voi nautiskella illallisen pitkänkin kaavan mukaan, niin kuin italialaisetkin usein tekee.

Mä kävin jantterina perheen kanssa joka kesä päiväretkellä Porvoossa. Ohjelmaan kuulu aina sorakuopalla uinti, makeistehtaan myymälässä käynti, kävely vanhassa kaupungissa ja ruokailu. Siihen aikaan äiti harmitteli, että kaupungista löyty tasan yksi rafla, mistä meille taaperoillekin löyty syötävää. Ravintolatarjonta oli siis melko heikkoa, mut onneks 80-luvusta on aikaa ja suosittuja ruokapaikkoja löytyy Porvoosta jo useampiakin. Uusin, Trattoria Nonna Sophia, on kiistatta yksi niistä.

Pääsin tutustumaan kesällä avattuun ravintolaan ja rakastuin eritoten sen pizzoihin -uusi hyvä syy tulla stadista Porvooseen viettämään päivää tai iltaa.

Pizzaa ja muita aitoja italian makuja

Ihana, ohuehko pohja ja messevät laatutäytteet jotka paistuu kivipizzauunissa avotulella juuri sopivasti : simppelin napolilaisen pizzan juju, joka täällä menee onnistuneesti maaliin.

Nonna Sophian pizza-listalta (14-24€) löytyy mainioita vaihtoehtoja joka makuun, myös perheen pienimmille. Täytevaihtoehtoja on useita ja ilahduttavasti ne ensisilmäyksellä vaikuttaa kaikki hyviltä. Jo pelkästään margherita oli napakymppi, mutta suosittelen myös testaamaan gorgonzola-juustoa, savukinkkua ja sieniä sisältävää tryffelipizzaa (taivaallista!) ja savulohipizzaa. Jos sienet tai kala ei innosta, niin ehkä tuoremakkarapizza, jossa sahramilla maustettua ricotta-juustoa voisi maistua. Nonna Sophian artisaanipizzat on tosissaan vaikka vaan pelkästäänkin Porvoossa käynnin arvoisia!

Kattokaa ny noita kuvia. Itelle vesi tulee kielelle jo pelkästään muistellessa pizzojen makuja.

Pizzat siis super, mutta Nonnan listalta löytyy myös muita italialaisen keittiön herkkuja simpukkapastasta rapurisottoon ja vitello tonnatoon klassikkojälkkäreitä (mm. tiramisu ja ricotta-cannelonit) unohtamatta. Illallisella voi siis nauttia italialaisittain koko setin: antipastot, primit, secondit ja dolcit. Erityismaininta täytyy antaa todella hyvin valikoiduille viineille, jotka on jaoteltu listallakin maantieteellisesti eri Italian osiin. Ja aina voi istahtaa vaikka vain lasilliselle limoncelloa.

Niin, mikä onkaan parempaa, kuin hyvä ruoka pitkän kaavan mukaan ihanassa seurassa?

Miljöö ja deli

Trattoria Nonna Sophian ruokailutila oli aikanaan pankkisali. Jylhä tila on kuitenkin saatu kotoisaksi ja korkealla oleva lasikatto antaa sopivasti valoa sisustuksen tummille ja murretuille värisävyille. Korkea tila antaa mahollisuuden myös valaista ravintola eri tunnelmiin tai teemoihin sopivaksi. Ehkä kaikkinensa fiiliksessä on ripaus italialaista pizzeriaa, mutta juuri maltilla. Avokeittiö ja uunin loimu antaa oman, lämpimän tatsinsa.

Ravintolan yhteydessä ja talon 3.kerroksessa on eri tyyleillä sisustettuja kabinetteja, joita voi vuokrata kokouksiin ja juhliin. Pienimmässä on tilaa 4-6 vierailijalle, suurimmassa jopa kolmelle kymmenelle. Lisäksi ravintolalla on oma pieni deli, josta voi hankkia kotiinviemisiksi italialaisia tuotteita -joita myös keittiön puolella annoksiin käytetään. Mainio idea ja hyvä vinkki vaikka tuliaisiksi. Itselle lähti delistä mukaan pullo Colatura di aliciaa, italialaista kalakastiketta.

Kesäisin Nonna Sophian edustalla on viihtysä terde, jossa voi nauttia ravintolan herkkuja samalla Porvoon pääkadun raukeaa vilskettä seuraten. Ja jos mieli tekee muuta, kuin italialaista, löytyy saman ravintoloitsijan ranskalaishenkinen Bistro Gustaf aivan vierestä, pation toiselta laidalta.

Trattoria Nonna Sophia, Mannerheiminkatu 9, Porvoo. Pöytävaraukset täältä.

MIESKIN© 2022 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s