Stadin paras vohveli

Rapee, mut pehmee, kevyt, mut täyttävä. Sellanen sen oikeen vohvelin olla pitää ja ravintola WaffDaddysta niitä saa! Lounaan lisäks voi vohveleita huoletta herkutella myös illalliseksi.

WaffDaddyssa vohvelit on rapsakoita ja täytteet tuoreita.

Skidinä vohvelit kuulu pari kertaa vuodessa mun kesäpäivien kohokohtiin. Äiti kaivo kaappien kätköistä juhlahetkiin valkosen ja kukanmallisia vohveleita paistavan rautamötikän, jolla sit tehtiin sulosia lättysiä koko pihan kakaroille. Ja kun ite sai painaa härpäkkeen kansiosan tirisevää taikinaa vasten, oli se erityisen hienoa. Lisukkeeksi oli aina mansikkahilloo ja kunnon mätkähdys kermavaahtoo, joskus vaniljajädeä. Ai että. Mut ähkyhän niistä usein tuli, vaikkei kolmee enempää itteensä ahtanukkaan.

Niin ikään itelle kasariklassikkona unholaan jääny makee herkku sai ihan uuden twistin, kun kävin instayhteistyön puitteissa illallisella Helsingin Kämp Galleriaan avatussa WaffDaddy -vohveliraflassa. Totta puhuen yhteistyöstä sovittaessa aattelin, et mielenkiintonen konsepti joo, mut näinköhän vohveleista saa irti mitään sen kummempaa. Noh, vähänpä tiesin: Gardenin (Kämp Galleria, 2.krs.) uusin, Henri Heinosen & Arto Rastaan perustama ravintola nimittäin taikoo kyökissään niin ihania ja maukkaita herkkuja, suolasia ja makeita, et meinas meikältä taju kadota.

WaffDaddyssa belgialaistyyliset vohvelit paistetaan, tottakai, paikanpäällä kotimaisista aineksista ja mikä monelle parasta, ne on gluteenittomia! Varsinainen base on Henrin mukaan useiden kokeilujen tulos, siis tosi hyvä, mut täytteet ne vasta vaikutuksen tekikin. Ei, etteikö niitäkin kuulema olis duunailtu lukuisia kertoja ennen tarjolle päästämistä. Huolellinen suunnittelu näkyy ja ennen kaikkea maistuu.

Listalta löytyy useitakin suolasia vaihtoehtoja kalasta kanaan, vegestä punaseen lihaan. Onpa listalla jopa poroa ja RIISIPIIRAKKAakin! Laadukkaat raaka-aineet ja nokkelat täyteyhdistelmät sai jo listaa lukiessa veden herahtaan kielelle. Miltä kuulostaa burratta, avokado, pikkelöyty tomaatti ja soijassa paahdetut kurpitsansiemenet tai vaikka mehukas burgeripihvi, salde, juusto, savumajo ja grillattu possunkylki? Entä grillattu maa-artisokka, vuohenjuustomousse, pikkelöyty fenkoli ja kaali? Aijaijai! Tottakai menusta löytyy myös se lapsuudesta tuttu mansikkahillo ja ’pirusti’ kermavaahtoa -täytekin.

Listalta olis voinu ottaa minkä vaan, mä päädyin ensivisiitillä kanaan ja kumppani possuun.

KanaWaff
PossuWaff

Mun KanaWaffissa oli jerk-maustettua grillattua kanaa, salaattii, avokadoa, tomaattia ja punakaali-porkkanaraastetta, herkullista valkosipulimajoa ja raparperihilloketta. Chili ja korianteri viimeisteli annoksen. Ihan sairaan hyvää. Kokonaisuus oli kauniisti koottu ja tosi runsas. Seuralainen valitsi puolestaan PossuWaffin, joka sekin upeen näkönen: kunnolla grillatun possunkyljen (NAM) seuraksi oli marinoitu päärynää, lisukkeena mm. sinihomejuustoa, vaahterasiirappia ja sipulia. Molemmat vieläpä laktoosittomia. Arki-ilta kun oli, ni juomina kulauteltiin kuplavettä, viiniäkin ois ollu saatavilla.

PorkkanakakkuWaff ja suklaaWaff.

Annokset oli siis tosi raikkaat, messevät ja ruokasat, muttei överiraskaat. Siksikin haluttiin vielä tyypata ähkynkin uhalla jälkkärit. Mä otin porkkanakakkuWaffin (ooh ja nam nam se vaniljakreemi) ja kaveri suklaaWaffin. Onnistuneet oli nääkin ja WaffDaddyyn voikin mainiosti tulla tasottaan myös pelkkää makeenhimoaan vaikka kahvikupponen kyytipoikana. Onnistunu kokonaisuus. Ja pyörien ei meidän tarttenu paikasta lähteä, muttei myöskään totisesti käydä jääkaapilla ennen nukkumaanmenoa. Oikein hyvä siis, vaikka oikeesti jälkkäriksi olis ehkä riittänykki vaan puolikkaatkin annoksista.

No mutta, lautaset tyhjeni ku vahingossa ja olo oli aterian jälkeen autuainen. Ja kun on nauttinu makoset isukin waffelit voi vaikka samalla visiitillä ihastella ja shoppailla Gardenin suomalaista muotia ja muotoilua, jota WaffDaddyn vieressä on Kämpin kakkoskerroksessa esillä runsaasti.

Todellakin suosittelen testaamaan tän mestan! Suolaset Waffit maksaa 14,90€ (riisipiirakka 8,90€) ja makeet 7,90€. Arkisin (lounas 11-14) ravintola on auki klo 11-18 ja lauantaisin klo 11-17.

Ravintola WaffDaddy

Kauppakeskus Kämp Galleria
Pohjoisesplanadi 33, Helsinki
2. kerros

MIESKIN© 2021 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s