Tangon lumoissa

Kaupallinen yhteistyö SILJA LINE SUOMI 

Itämerellä pääsee fiilisteleen argentiinalaisen tangon viipyilevän kiihkeitä rytmejä, kun Silja Linen Helsinki-Tukholma -väliä kulkevat laivat heittäytyy syksyn ajaks buenosairesilaisiin tunnelmiin. Serenaden ja Symphonyn teema on nimittäin marraskuun loppuun saakkaLet’s Tango’, joka huipentuu upeeseen keskiyön showun. Sen ja teemaa myötäilevien herkkujen nauttimisen lisäks risteilyvieras pääsee halutessaan koklaamaan myös omia tangotaitojaan!


Midnight show on Silja Linen yks klassikkoelementti. Se kuuluu risteilyyn, ku katkaravut buffapöytään. Ja tän syksyn keskiyön show on huikea. Argentiinalainen Marcos Ayala ja hänen The Dance Company -tanssiryhmä toi nimittäin Starlight -yökerhon stagelle sellasen tangon sisintä olemusta sykkivän intohimosen pläjäyksen, et haukoin henkee viel esityksen päätyttyäki.

Monihan toivoo risteilyltä jotain ainutlaatusta ja yllätyksellistä. Jotain, mitä voi sit muistella pitkään reissun jälkeenki. Ayalan kokoomassa elämyksessä on mun mielestä just näitä aineksia ja suosittelen shown kattomista molempina risteilyn iltoina.

Astor Piazzolan ja muiden tangotaitureiden aistillinen musa, pimeitä syrjäkujia replikoiva valaistus, vähäeleisen tyylikkäät asut ja yksinkertaset lavasteet yhistettynä voimakkaisiin tunteisiin on tosi onnistunu kokonaisuus. Kumpiki esitys antaa varsinaisen tanssin ja tanssijoiden loistaa, eikä turhii knoppeja tai krumeluureja liiaksi ole. Klassista ja modernii tangoo sekottava show pitää otteessaan alusta loppuun ja tanssijoiden läsnäoloo lavalla ei voi ku kadehtien ihailla. Ryhmä on myös keskenään tasanen ja saumaton. Paluumatkan esitys saatto joillekki olla jopa liiankin dramaattinen – itteeni sekin kolahti kyl kybällä.
Teemoina rakkaus, intohimo, luopuminen ja jopa kuolema oikeen värisivät ilmassa. Valitettavasti alla olevista kuvista välittyy vaan hitunen esitysten kiihkeestä tunnelmasta.

On tosi nasta, et näitä erilaisia risteilyteemoja tuodaan laivoille ja kokonaisuudet myös suunnitellaan huolella. Silja Linen viihdepäällikkö Kati Heiniö kerto, et tänkin esityksen taustatyöt ja neuvottelut alko jo yli kaks vuotta sitte. Ayalan tanssiryhmä on kiertäny  maailmaa ristiin rastiin ja yleensä vierailu samassa kohteessa kestää yhen, max kaks kuukautta. Silja on onnistunu nappaamaan heidät kuitenki 3 kuukaudeksi kyytiinsä ja se on tosi hienoo!

Hienoo on sekin, et koko kamppiksen ajan myös matkustajat pääsee kokeileen argentiinalaisen tangon taitojaan. Joka ilta paikallista aikaa 19.00 nimittäin tanssiryhmän muutama tähti opastaa maksutta halukkaita tanssin saloihin; askelkuvioiden perusteisiin ja oikeeseen tanssiasentoon. Opetus sopii kaikille, myös alottelijoille. Ja vaikka itekki oon luullu, et multa hoituu tanssi ku tanssi ees jotenkuten, ni huomasin kyl vajaan tunnin mittasen opetuksen aikana, et opittavaa on. Paljon. Sekin selvis, et eroja kotimaiseen pikkuserkkuun on. Kannustan rohkeesti kaikkia meneen mukaan ja kokeileen, miten se alkuperänen tango iteltä sujuu.


Myös laivan uudistuneissa rafloissa pääsee niinikään herkutteleen tangon tahdissa syksyn ajan. Grill House -grillipaikassa on tarjolla The Taste of Tango -menu. Sen pääruoka, raakakypsytetty entrecôte vei tajun eikä jättikatkis-cevichessä tai dulce de leche -jälkkärissäkään moitteita ollu. Laivan ravintoloiden viinilistat on tunnetusti tasokkaat ja sieltä löytyy hyvät vaihtoehdot läpi menun. Bon Vivant -ravintolan viinibaarissa voi lisäks nauttii pikku snäksejä eteläamerikkalaisessa hengessä, vaikka just ennen tangotunnin alkamista. Kandee ainakin kokeilla paistettua Provolone -juustoo chimichurrilla, NAM!


KIITOS Silja Line, D’Oro Press & PR sekä ihana matka- ja tanssiseura.

Tangosta nautitaan kaikilla aisteilla Silja Linen Helsinki-Tukholma reiteillä 30.11.2019 saakka ja oman matkasi voit varata täältä.


MIESKIN© 2019 ALL RIGHTS RESERVED

2 kommenttia artikkeliin ”Tangon lumoissa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s