Kuopion Puijonsarvi

Majoituspalvelut yhteistyössä Original Sokos Hotel Puijonsarvi

Rakastan lomailua Suomessa.

Siis todellaki rakastan. Se on isosti sanottu, mut totta. Ja vaikka moni paikka on ympäri vuoden omalla tavallaan kiehtova, kesä-Suomessa vaan on sitä jotain ainutlaatusta ja erityistä vetovoimaa.


Mä en toki moiti ketään, joka haluu kesällä ulkomaille. Ite kuitenki vietän sen mieluiten täällä ja useempi kesäloma onkin menny ympäri Suomea autolla reissaten. Niin tänäki vuonna ja täl kertaa liikuttiin eritoten tiiviisti Järvi-Suomessa akselilla Kuopio-Rantasalmi-Jyväskylä-Punkaharju. Ihanii ja toisistaan monella tavalla eroavia vierailukohteita kaikki, mut myös yhdistävii tekijöitä löytyy sijainnin ja järvimaisemien lisäks… kuten lämmin, välitön tunnelma ja palvelualttius. Stadinkundi meinaan ilahtuu aina, ku tiskin takaa hymyssäsuin henkilökunta rupattelee ja kyselee muutakin, ku ’maksatko kortilla, otatko jotain muuta’. Ruokaintoilijana myös pisteet nousee, jos pöytään on mahollista tilata paikallisia herkkuja ja oman maakunnan tuotteita.

Oli myös aika, ku mulle riitti kesäreissuille teltta, makuupussi ja rändöm reittikartta, jos sitäkää. Sen verran on ikä tuonu kuitenki kermapehvasuutta, et kohteet on kiva suunnitella ainaki osittain etukäteen ja majotuksesta en maltta tinkiä. Monessa paikassa Suomessakin on yöpymismestoja laidasta laitaan, mut täs iässä sitä kaipaa lomaillessakin laatua ja mieluusti jopa elämyksiä ja yllättävyyttä. Ja niitähän piisas tälläkin roadtripillä. Toivottavasti ne välittyy myös sulle ja löydät näistä itelleskin ehkä uuden lomakohteen!


Ensimmäisenä suunnattiin Kuopioon.

Original Sokos Hotel Puijonsarvi

Kuopio on osunu jo monena kesänä meidän matkan varrelle ja jos ei etukäteen suunnitellusti, ni sit sinne on koukattu muka vahingossa extempore mutka. Niin kiva fiilis siel on. Kaupunkina Kuopio on sopiva kohde kaikille, jotka tykkää aidosta savolaisesta tunnelmasta ja hyväntuulisesta, lepposasta meiningistä. Täl kertaa me vietettii Savon sydämessä 2 yötä ja yöpymispaikkana oli, mikäpä muukaan, ku viime vuonna hienosti remontoitu Puikkari, eli Original Sokos Hotel Puijonsarvi. Sijainniltaan se asettuu mainiosti kahen Kuopion tapahtumapaikan, kauppatorin ja sataman väliin, kirkonpuiston laidalle. Vaikkei etäisyydet mahottomia tääl ookkaan, hotellilta pääsee joka suuntaan kätsysti vaikka kävellen.

Mut mikä tekee Puijonsarvesta nii ihanan, et meitsikin palaa sinne lähes joka vuosi? Noh: henkilökuntaa ei voi liikaa kehua. Se on ammattitaitosta ja superhurmaavaa. Ja kun sen lisäks huoneet on tosi viihtysiä, kuntosali monipuolinen ja se sekä saunatilat hulppeesti hotlan ylimmässä kerroksessa, ei majotuspäätöstä tartte sen kummemmin miettii.

Alla omia kuvatunnelmia Puikkarista. Aika hyvän näköstä, eikö?

Hotellin lobby ja aulabaari. Molemmat kutsuvan tyylikkäät.
Huoneissa on yhdistelty keskenään räväköitä ja hillittyjä sävyjä.
Sauna- ja kuntosalitilat löytyy hotellin ylimmästä kerroksesta. Wau.

Käyntihetkellä hotellin varsinainen ravintola, Ehta oli remontissa, mut tyylikkään lobbybaarin tunnelma ja sen maistuvat appeet anto loistavan ja myöski helpon vaihtoehdon illallispaikkaa miettiessä. Ens kerralla kyl täytyy testata myös0 uudistunu Ehta. Rempan takii aamiainen Puikkarissa nautittiin täl kertaa hotellin upeessa Conference-tilassa. Sitä vuokrataan yrityksille eri tapahtumiin, kuten seminaari- messu- ja muuhun käyttöön ja yksityisillekin vaikkapa häiden viettopaikaks!

Visiitin aikana ravintola oli rempassa, mut huh, mitä herkkuja aulabaari tarjos. Brekkarin kalakukot puolestaan nautittiin kristallikruunujen välkkeessä, hotellin juhlatiloissa.

Kun Kuopiossa käy ei oikein voi välttyy Kallaveden läheisyydestä. Ja mikä nyt kuuluskaan suomalaiseen maisemaidylliin paremmi, ku puhdasvesinen järvi. Viime kerralla me tehtiin Kallaveen aalloilla botskiristeily, mut nyt kuultiin hotellin henkilökunnalta vinkkiä uudesta Saana-matkailukeskuksesta. Sen vieressä on myös Bellapuiston minigolfrata upeine maisemineen ja pakkohan ne oli nähä. Ja ku sääkin oli aurinkoisen suotusa, jätettiin biili parkkiin hotellille ja lainattiin respasta fillarit. Kutakuinki 30minan polkuretken päästä Siikarannasta löytyki mainio rakennus saunoineen ja altaineen sekä golfrata kahvioineen. Tää kandee tulla zekkaan! Bellapuisto on tänä kautena avoinna viel syyskuun loppuun. Ens vuonna sinne tullee myös stadissa jo supersuosion saaneet padel-kentät!

Hotellin vastaanotosta lainatulla fillarilla polkas kätevästi Bellapuiston minigolf-radalle. Saanasta löytyy myös ’infinitypool’ -ulkoilma-allas.

Meil sattu hyvä tuuri, ku kaikenlisäks jokakesäset SunSets Kuopio -festarit oli käynnissä vierailuviikonloppuna. Suomen suurin urheilun ja viihteen ilmaistapahtuma kokos Kuopion satamaan vaikka mitä: oli rantalenttis-turnausta, liaanihypyn Suomenmestaruus skabaa, Kuopion Vahvin -kisaa, Sami Hedbergin Pullukka Run jne.. Nii, ja sokerina Pete Parkkosen keikka. Whoop whoop! Mitäköhän ne ens vuonna keksii.

Kiitos Puikkari ihanasta vieraanvarasuudesta! Teidän luona on aina ilo olla ja toivottavasti nähdään taas pian! Kuopiosta meijän matka jatku Järvisydämeen Rantasalmelle ja siitä kerron tunnelmia pian.


©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s