Sadonkorjuun herkut

PR-tapahtuma Juomavinkin ja 40+blogien kutsumana

Sain kutsun 40+bloggaajien sadonkorjuu-nyyttäreille ja vieläpä Helsingin kattojen ylle. Mikä onkaan parempi tapa viettää elokuista lauantaita, ku laittaa isolla porukalla yhessä ruokaa huikeissa maisemissa.


Miten mahti idea on järkätä grillinyyttikestit, jonne jokainen tuo omien taitojen ja makumieltymysten mukasesti grillattavaa tai muuta safkaa! Junnuna nyyttärit tarkotti lähinnä, et yks toi sipsejä, toinen irtsareita ja kolmas ehkä eineslihiksiä. Hippasen on tuomisten taso vuosien varrella muuttunu, vaikkei mistään kilpavarustelusta ollu näissäkään kemuissa kyse. Päinvastoin, pointtina oli iloisen huoleton iltapäivä yhdessä, hyvää syöden. Ihanan tapahtuman takana oli teho-duo: Beach House Kitchenin Heli ja Lumo Lifestylen Tuuli. Kiitos vielä kutsusta. Tää idea kannattaa kopsata ja viettää mukava grilli-ilta omien frendien kanssa!
Uusia tuttavuuksia ja vanhoja tuttuja, ihania tyyppejä kaikki. Alemman kuvan ikuisti Meriharakka-blogin Pirkko.
Pernod Ricard Finlandin hulppeelle kattoterdelle kokoontu kymmenkunta bloggaajaa seuralaisineen ja kuten arvata saattaa, ah, mitä makuelämyksiä hilpeiden fibojen ja juttujen lisäks grillin äärellä päästiinkään jakamaan. Teemana oli niinikään sadonkorjuu ja inspiraationa tuomisille toimi australialaisen Jacob’s Creek -viinitalon viinit, eritoten kepeen kesänen uutuus Le Petit -rosé ja viskitynnyrikypsytetty, tuhti Double Barrel Shiraz -punkku. Vaikka kukin toi mitä halusi, etukäteen toki vähän sovittiin aineksista. Ja ihan hyvä niin, ettei menuu ois vahingossa koostunu 20 kilosta kasleria. Päivän päätteeks tirisevältä grilliltä pöytään kannettiin kauden kasvisten lisäks upee ja värikyllänen kattaus lihaa, kanaa ja kalaa -jälkkäreitä, salaatteja, juustoja ja leipiä unohtamatta.
MITÄ HERKKUJA me syötiinkään ja tässsäkin vain osa.
Me tuotiin mukanamme lohta, vaikkei se mikään sadonkorjuu-tuote varsinaisesti ookkaan. 20:lle herkkusuulle se on kuitenkin helppo valmistaa, taipuu monen makuun ja kun etukäteen tekee tarpeeks maukkaan marin, ei ite valmistukseen mee ku vartti, jos sitäkään. Norjalaista premium-lohta oli parisen kiloa ja ruodot poistatin jo kaupan tiskillä. Himassa leikkasin fileestä valmiiks annospaloja ja ne sai makua tummasta marinadista. Siihen mutu-tuntumalla sekotin ronskisti soija- ja osterikastikkeita sekä lisäks pieneksi silpotun, normikokosen fenkolin, reippaasti kevätsipulia, 2 punasta chiliä, 3 valkosipulia ja muutamasta limestä mehut. Riitti, et kala lepäs marinadissa muutaman tunnin, mutta yönkin yli nukkuminen ois passannu hyvin. Mausteita marinadiin voi lisätä ja sitä varioida mielin määrin omaan makuun sopivaksi.
Lohi kypsy folion päällä ja sai kaverikseen limelohkoja.
Kun tälläkertaa mestoilla ei ollu parilaa käytettävissä, lohi sai kypsyä folion päällä -siksikin valmiit palat oli kokonaista filettä parempi ja helpompi vaihtoehto. Kypsyvän kalan vimeistelin vielä reippaalla kouralla seesaminsiemeniä ja siinäpä oikeestaan se. Kuumassa grillissä ja kannen alla se kypsy tosiaan vajaassa 20 minuutissa -ylikypsäks sitä ei kande päästää. Annos sopi oivasti makupariks tarjolla olleelle keskihapokkaalle ja poikkeuksellisesti osan ajasta skottiviskitynnyrissä kypsytetylle Jacob’s Creek Double Barrel -chardonnaylle. Koska lisukkeita oli pöydässä jo yllinkyllin, ei lohi tarttenu viereensä tarjoiluvadille muuta, ku limelohkoja, tilliä ja omaa lempivihreetä, lehtipersiljaa. Hima-aterialla oisin keittäny kylkeen vaikka kookosriisiä.
Lautasellinen rakkautta hyvään ruokaan.
Kaikki tarjolla ollut safka oli super hyvää, eikä niitä ainakaan itellä ollu ees tarve laittaa makujärjestykseen. Kaikkinensa ilta oli hersyvän naurun ja herkullisen grilliruoan täyttämä. Hauskinta oli viettää kesäiltaa jo entuudestaan tuttujen ja uusien tuttavuuksien kanssa yhessä JA maistella toisten tuomisia. No joo, ja hyviä viinejä myös.

Mukana sadonkorjuu-grillijuhlissa olivat Lumo Lifestyle, Beach House Kitchen, Kristallikimara, Outi’s Life, Meriharakka, Iirislahdesta maailmalle ja takaisinKristallinhohtoa, Sopusointuja, Casa Mimi, Villa Valko, Aromipaja ja Maistelun Maailma


MIESKIN kiittää 💚©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

5 kommenttia artikkeliin ”Sadonkorjuun herkut

  1. Oli ihan mahtava päivä ja oli ilo tutustua teihin. Juttuahan oisi riittänyt vaikka aamun tunneille asti.
    Mukavaa viikonloppua sinulle ❤️

    Tykkää

  2. Kyllä oli kiva iltapäivä ja ruoka hyvää! Nyyttärit oli kyllä hyvä idea, sillä muuten olisi ollut hankalaa saada maut niin hyvin soljumaan yhteen, kuten nyt kävi.
    Kiitos seurasta!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s