Seurahuoneella Turussa

Kaupallinen yhteistyö Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone

Kesällä tykkään kiertää Suomee ja yhenkin vuorokauden visiitti kotikulmien ulkopuolella piristää kummasti. Itellä tänä vuonna loma osuu vast elokuulle, mut heinäkuussakin kerkii tehä monta viikonloppureissua. Turku on stadista käsin etäisyydeltään mainio mesta just vaikka yhen yön pikapistäytymiselle ja nyt sinne on avattu uus hotelli, johon todellakin kandee käydä ihastumassa.


Tervetuloa 20-luvulta 20-luvulle

Niin. Jos aika on kortilla, mut haluu vaihtaa hetkeks maisemaa, nearcation on hyvä vaihtoehto. Ja moni entuudestaan tuttuki kaupunki saa uutta kulmaa ihan vaa yöpymispaikkaa vaihtamalla. Kun lähimatkailu kasvaa ja Suomi vetoo matkailumaana maailmallakin, pistää se majotuspalvelut skarppaamaan entisestään tarjontaansa. Yks todella hyvä ja onnistunu esimerkki tästä on keväällä uudelleen avattu Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone.

Turun Seurahuone valmistu 1928 ja siitä kehkeyty nopeesti kaupungin kirkkain helmi koti- ja ulkomaanmatkaajienki yöpymis- ja juhlimismestana. Lähes sadan vuoden aikajanassa Humaliston- ja Eerikinkadun kulmaukseen on kuitenki mahtunu myös jos jonkinmoista muutosta, remppaa ja vaihetta ja ehkä se helmi siinä ajanmyötä kerkes jo vähän kulahtaakkin.

Nyt mittavan uudistuksen myötä se on ehottomasti taas kaupungin kaunein ja oikeen uhkuu tyylikästä ja hilpeän ilomielistä fiilistä -yöpyjille ja muillekin.

Viime vuosisadan art deco on onnistuneesti tuotu tähän päivään: mustavalkosia, palkkikuviollisia lattiapintoja, kultasia ja metallisia yksityiskohtia, beigejä pehmeitä, mustaa nahkaa, peiliä ja lasia. Paljon katseltavaa sovussa keskenään. Ylellistä, muttei överiä. Vois sanoo vaikka ’luksushyggeä’, josta on vaikee olla tykkäämättä.
Kutsuvan lobbyn lisäks lämpösen ensivaikutelman paikasta anto myös vastaanoton ihana virkailija, joka meidät toivotti tervetulleeks. Niin et terveisii vaan sinne tiskin taakse! Kyläilyn onnistumiseen vaikuttaa puitteiden ohella tosi paljon henkilökunnan ammattitaito ja välitön sydämellisyys 🖤

Lupaava alku meijän yhen yön vierailulla siis. Ja kun aulassa huoku hienostuneesti mennyt maailma ja hyvät fibat, oikeen kihelmöiden mietin, mahtaaks sama fiilis jatkua huoneissakin.

Tunnelma on kohillaan Seurahuoneen vastaanotossa ja tekee heti vierailijalle selväks, et yöpymisvalinta taitaa olla onnistunut.


Huone, sali ja sauna

Ja jatkuhan se. Samanoloset laadukkaat matskut, hillityt sävyt ja sopiva ripaus blingiä löytyy myös hotellin huoneista. Tääl huomaa, et kun homma suunnitellaan ja hoidetaan huolella alusta loppuun samalla ajatuksella on kokemus ja elämys entistäki mielekkäämpi. Sänky oli kahelle just passeli ja taidettiin molemmat, meitsi vieläpä aika liikkuvaista sorttia, vetästä pitkästä aikaa unta 8h putkeen. Kyl sellasen jälkeen brekkari maistuu. Meil oli Solo King -huone, mut uteliaana kurkkasin käytävällä myös astetta pienempään huoneeseen kerroshoitajan laittaessa sitä kuntoon: fiilis sama, periaattees vaan ilman meijän huoneessa olevaa sohvaa ja sohvapöytää.
20-luvun fiilistä on myös huoneissa.
Kosmetiikan parissa duunii tekevänä arvostan, et kaikin puolin muutenkin asiallisessa kylppärissä oli Rituals-brändin tuotteet. Taas pikku detsku, joka kiinnitti postitiivisesti huomion. Saman sarjan tuotteita on käytössä myös kompaktin ja mutkattoman asiakassaunan pesutiloissa. Sauna ja kuntosali löytyy talon pohjakerroksesta. Niiden ei sinänsä tartte olla mitenkään talon hienoimmat jutut, mut mahtavaa, et salilta löytyy perusvälineet ja saunassa saa hyvät löylyt. Niin, ja et sellaset ylipäätään on asiakkaiden käytössä. Täällä on ja pikku jumpan ja saunan jälkeen olikin jo nälkä.
Kylppärissä kiiltää ja lattia kimmeltää. Kuntosali- ja saunatilat on toimivan kompaktit ja kätevästi vierekkäin.

Gunnar ja aamiainen

Turun Seurahuoneen yhteydessä toimii ravintola ja baari, Eatery & Bar Gunnar. Myös arkilounasta (ainakin koko kesän) tarjoova ravintola nojaa lähiruoan ja jaettavien annosten nimeen. Sisustustyyli jatkuu yhtenäisenä hotellin muiden tilojen kanssa ja henkilökuntaki on taas hurmaavaa, ammattitaitosta ja ylpeetä omasta duunistaan. Tykkään. Lauantai-iltana sali oli melko täys, mut tarjoilijat jakso keskittyy kuhunkin pöytäseurueeseen maltilla ja mikä parasta, ei feikisti.

Ravintola valmistautumassa iltaan. Tunnelma on lämmin, kutsuva ja linjassa muiden tilojen tyylin kanssa.
Meikäpojat nautti keittiön suositusmenun viineineen. Se on monesti hyvä tapa saada listan parhaat tärpit kerralla ja loppupeleissä kohtuuhintaan. Sen kerran, ku nauttii safkaa pitkällä kaavalla, kandee luottaa myös annosten kylkeen valmiiks valittuihin juomasuosituksiin.

Annokset oli kauniita ja huolella duunattuja. Tartar toimii mulle aina ja snadisti yllätyksenä kesäsalaatti vuohenjuustovaahdolla oli meistä molemmista alkupaloista paras. Ei hauki cevichessäkään moittimista ollu. Pääruoat, nieriä ja prässätty karitsa, oli alkujen tavoin mallikkaat, messevä hernerisotto ihana yllätys. Jälkkäritkin oli okt, vaikken ite tunnetusti makeesta juurikaan välitä. Kaikkinensa oikein kelpo suoritus meijänkaltasille, ehkä normiasiakasta vaativammillekin herkkusuille ja tulemme taatusti toistekki. Gunnarin suositusmenu kahdelle vierailuiltana maksoi yhteensä 95€ ja viinipaketti yhteensä 55€. Gunnarilla on myös viihtysä sisäpihaterde hotellin takapihalla ja osa ravintolan listan annoksista on saatavilla sielläkin.

Suositusmenu jaetaan kahden kesken.
Niin täyteen ei kuitenkaa tultu, etteikö hyvien unien jälkee olis brekkari maistunu. Monellehan se on hotelliyöpymisen tärkein osa. Ei lie ylläri, et sekin Seurahuoneella on tosi huippu. Laadukkaista, pitkälti lähialueiden artesaanituotteista koostuva kattaus sisältää paljon hyviä vaihtoehtoja, mut ei pröystäile. Ja mikä parasta, Solo Upstairs-tilaan katettu aamiainen on tarjolla viikonloppusin puol kahteentoista saakka.
Aamiainen on hotelliyöpymisen tärkee osa ja Seurahuoneella yönmittanen odotus totisesti palkitaan.

Bonarina ja vinkkinä hotellissa yöpyville kesävieraille: kannattaa tiedustella respasta mahollisesti vapaana olevia hotellin fillareita. Meillä onni tärppäs ja saatiin pariks tunniks zykkelit lainaan. Respa vinkkas polkemaan funikulaarille, joka hänen tiedon mukaan oli kyseisenä päivänä toimintakunnossa. Ja niinhän me poljettiin ja testattiin Kakolan raidehissi-uutuus ensimmäisten joukossa. Koska tultiin tälläkertaa Turkuun junalla, olis ilman pyöriä jääny sekin kyyti varmasti kokematta. Toisena vinkkina kesäreissaajien kandee käydä Gunnar-illallisen jälkeen drinkillä vasta rempatun Wiklundin katolla, Walo Rooftop -baarissa. Siellä voi ihastella auringonlaskua lepposan lounge-musan tahdissa.


Olipas kerrassaan verraton vierailu Turkuun ja kliseisesti sanottuna ’vahva suositus’ -niin hotellin, ku raflankin suhteen. Kokonaisuuden visuaalisen tunnelman takana on muuten arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimisto Puroplan, jonka kädenjälkee voi ihailla myös mm. Helsingin Lilla Robertsissa ja Oslon Amerikalinjenissa. Ainakin omaan makuun tyyli on just, mitä laadukkaalta boutiquehotellilta toivoo ja Turun Seurahuone on tästä loisto esimerkki.


Ajantasalla olevan varaustilanteen ja hinnat yöpymisille Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneelle löydät täältä.

KIITOS ja ensikertaan!


©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s