Stadin parhaat ribsit

Yhteistyö Ravintola TRAY ja Toptaste

Sen kerran, kun syön lihaa tietty toivon, et se on herkullista, mureeta ja makukokemuksena miellyttävä. Mikään ei meinaan oo karseempaa, ku läski- tai jännepalan veivaaminen hampaiden välissä. En oo ruoan suhteen kovinkaan ronkeli, mut vaikkapa entrecôten jätän suosiolla muille herkkusuille just sen makurasvan vuoksi…tai ettei sitä huomaamattani joudu haarukan piikkiin. Usein ulkonakin syödessä valitsen kalaa, mut aina, kun liha-annos on taidolla tehty, melkeen liikutun.

Niin nytkin, kun pääsin testaan Helsingin Kluuvikadun Glo-lifestylehotellin yhteydessä olevan TRAY-ravintolan uuden menun.

Nimensä mukasesti Tray on erikoistunu vadeilla tarjottaviin annoksiin, joita on mukava jakaa pöytäseurueen kesken. Ja heti huom: poikkeuksena moneen muuhun ’jaettavat annokset’ -paikkaan, täällä ruokaa on todella runsaasti. Useinhan tulee se pelko, et annoksien lempiosat on lapattuna jo muiden lautasille, kun on oma vuoro. Täällä niin ei käy ja vatien lisäks keittiöstä saa toki myös yksittäisiä annoksia hampparista hodariin ja nuudeliwokista lohivartaaseen. Tyyliltään Tray ei todellakaan oo jäpittelyä varten, vaan lepposaan yhdessäoloon hyvän safkan ja juoman parissa -laadusta tinkimättä. Paikan filosofiassa yhdistyy street food, cross kitchen ja rento asenne. The Tray tarjoo à la carten lisäksi myös maukasta lounasta ja baarin tunnelma sopii letkeeseen chillailuun ja vaikka afterwork paikaksi.

Uudelta listalta löytyy hyviä vaihtoehtoja niillekin, jotka ei lihasta tai kalasta välitä. Vaikka kaikki annokset ja maut oli käyntikerralla kohillaan, Trayn ribsit oli annoksena todellinen napakymppi ja nousi heittämällä omalla ribsilistallani stadin parhaimmaksi. Enkä taida olla ainut, joka on tätä mieltä. Annos on tuotu aiemmin seinän takana sijainneen, jo edesmenneen Yume-ravintolan listalta Trayhin, koska se oli jo siellä monen suosikki. Kotimaiset porsaan kylkiluut nautitaan pienellä updeitillä: tahmeen thaikastikkeen, gado gado -salaatin, kogyikyanmajoneesin ja maapähkinäcrumblen kera. Täydellinen makukombo. Lihan lisäksi tuli vahingossa napsittua muutama tarjottimen sivussa ollu ranskanperunakin, vaikka alkupaloineen olo oli jo aika tuhti. Annokset totisesti houkuttavat syömään ulkonäölläänkin. Alkupaloista voiton vei tälläkertaa friteeratut kukka- ja parsakaalit sweet chilimajoneesilla.

Ohessa annosloistoa.

Lohi ceviche, paistettua tofua, kananuijia ja focacciaa.
Friteerattua kukka- ja parsakaalia. Nam.

Siinä se on, Sticky Ribs overdose.
Näyttääkö messevältä? Arvaa, oliko herkullista?
Nyhtöankkaa ponzukastikeessa ja teriyakikanaa ananaskuoressa, srirachamajoneesia, hoisinkastiketta ja thaimaalaisia roti-lettuja.
Grillattu lohivarras, tamarind gado gado salaattia, teriyaki kasvis-perunapaistos ja juzu-shisomajoneesia .
Viinit on valittu rypäleiden, ei maiden mukaan. Vegaaninen Marieta Albariño -valkkari sopi loistavasti alkuruokien ja lohen pariksi.
Jälkkäriksi macaronseja, vanilja- ja suklaajäätelöä, mansikkacoulis ja kookoshyve. Puuuh.

Kiitos TRAY ja TOPTASTE mukavasta illasta ja ihanista makuelämyksistä! Ja nyt kun lifestylehotelli kuoriutuu julkisivurempan pressuista, on terassillakin taas entistä hauskempaa seurata Kluuvikadun vilinää. Pöytävarauksen Trayhin voit tehdä tästä.

©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s