Alppiruusupuisto

Helsingin Pohjois-Haagassa pääsee ihmettelemään satumaista kukkametsää alkukesästä, kun häikäisevän upee alppiruusupuisto on parhaimmillaan. Mäntymetsän suojissa avautuva, epätodellisen tuntunen ja todella hyvin kunnossapidetty kukkameri on hurmannut vierailijoita jo 70-luvulta ja tänä kesänä väriloisto oli erityisen huikea.

Alunperin ja edelleenkin Helsingin Yliopiston kasvunjalostusohjelman koealueena toimiva alppiruusupuisto Haagassa on aivoin kaikille ja sen ylläpidosta huolehtii myös Helsingin kaupunki. Se on ainutlaatunen käyntikohde tällasille munkaltasille, esteettisistä elämyksistä nauttiville sunnuntai-haahuilijoille, mutta paikassa viihtyy taatusti kaikentasoiset viherpeukalot ja kasveista enemmänkin innostuvat. Itehän kun en oo ees aiemmin tienny, et sanahirviö rhododendroneja, alppiruusuja, on olemassa muunkin, ku liilan värisinä tai et ne voi kasvaa melkein puiden korkusiksi. Tiedän nyt myös, et alppiruusujen lisäksi metsään on istutettu atsalejoja. Värikyllänen elämys on kukassaan kutakuinkin juhannukseen saakka, hyvällä tuurilla pidempäänkin. Eli jos haluut maksuttoman elämyksen, ni käy täällä todella pian!

Puisto on suunniteltu selkeeksi ja liikkuminen siellä on esteetöntä. Sulosia pitkospuita ja pieniä siltoja pitkin kulkiessa olo on ku ihmemaan liisalla, sen verran häkellyttävä mittasuhteiltaankin paikka on. Upeita istutuksia voi nousta ihailemaan pienille, puusta rakennetuille näköalatasanteille, joista näkee kukkamerta yhdellä kertaa laajemmin. Puistossa on istutuksista enemmän kiinnostuneille hyvät opastaulut, myös ruotsin- ja englannikielellä. Vaikka käyntihetkellä paikalla oli satoja muitakin ihmettelijöitä, oli käytävillä hyvin tilaa ja eteneminen suju mutkitta ilman tungoksen tuntua. Päätettiin, että tästä tuli meidän jokavuotinen perinne, vaikka yleensä yltäkylläistä kukintaa seuraa kuulema vähän vaatimattomampi vuosi. Noh, päätettiin myös, et ens kerralla (siis ens vuonna) me otetaan termari mukaan ja juodaan iltapäiväkahvit värikkäiden kukkien katveeseen pystytetyn, sulosen pöytäryhmän äärellä muiden mummeleiden kanssa.

Kerrassaan ihana visiitti, kiitos Helsinki 💚 Kuvat puhukoot puolestaan.

Puistoon pääsee fillarin ja auton lisäksi keskustasta busseilla ja junakin tulee melko lähelle. Tarkemmat tiedot paikasta löydät täältä.

©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

2 kommenttia artikkeliin ”Alppiruusupuisto

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s