Meripaviljongin terassi

Helsingin Hakaniemi ja Kallio kehittyvät koko ajan ja palveluiden taso vaan paranee vuosi vuodelta. Uusin ylpeydenaihe sijaitsee Säästöpankinrannassa. Panoraamaravintola Meripaviljongin yhteyteen avattiin nimittäin teknisestikin ainutlaatuinen kelluva kesäterassi, joka avautuu ravintolan edustalla kauniille Eläintarhanlahdelle.

Omiin lemppareihini lukeutuva, kelluva Ravintola Meripaviljonki tarjoaa ympäri vuoden eritoten herkullista kala- ja äyriäispainotteista sapuskaa upeassa merimiljöössä ja nyt terassin avauduttua voi herkuista nauttia ulkosallakin. Ja tosiaan esteettömän, kauniin merinäköalan äärellä. Rantatörmään ja ravintolaan kiinnitetty terde valmistettiin Raumalla ja kuljetettiin vesiteitse paikalleen. Pyöreistä, kukan terälehtiä muistuttavista osioista muodostuvan pation pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Simo Freese. Kaarevat reunat tekee terassista entisestään uniikimman ja ne myös muodostaa mukavia ’soppeja’ pöytäryhmille. Lasitetut kaiteet vahvistavat tunnetta, että veden päällä ollaan. Freesen käsialaa on itse ravintolakin.

Terassille kuljetaan siltaa pitkin rantavallilta tai ravintolan kautta. Veneelläkin pääsee, sillä ravintolalla on kuusi venepaikkaa käytössään. Aurinkoisina päivinä asiakkaat nauttii paisteesta iltaan saakka ja liialta paahteelta tarpeen vaatiessa suojaa sähkökäyttöiset kattomarkiisit. Iltojen viiletessä puolestaan laitetaan kaasulämmittimet päälle. Terassi on auki niinikään säävarauksella kesän loppuun.

Upeen miljöön ja tunnelman lisäksi tärkeetä on tietty myös ruoka ja juoma. Ne on Meripaviljongissa kohdillaan. Kesälistalta suositellaan vaikkapa rapuista smörrebrödiä, kotimaista, savustettua taimenta tai keittiön omaa versiota bouillabaissesta. Annokset tilataan terassin itsepalvelutiskiltä ja juomia saa ravintolan listan mukaisesti. Avajaispäivän menussa oli tarjolla taimenen lisäksi muun muassa jättikatkis-caesaria, siikatartaria, nokkosella maustettuja varhaisperunoita, erilaisia salaatteja ja lakritsimarinoitua ankkaa. Ja juhlan kunniaksi kermaista täytekakkuakin, NAM!

Terassin lisäksi on Eläintarhanlahdelle muuten ilmestynyt jotain muutakin, niinikään uutta vaikkakin monelle entuudestaan tuttua: vuosien jälkeen nimittäin suloinen suihkulähde solisee taas veden pinnassa. Tästä iso kiitos Meripaviljongin kanssa samaan ravintolayhtymään kuuluvalle ravintola Paasitornille.

  • 150 asiakaspaikkaa
  • esteetön yhteys ravintola Meripaviljonkiin
  • päämateriaaleina teräs, kupari ja lasi
  • pöytävarauksia vain ravintolan puolelle
  • vuokrattavissa arki-aamuisin myös yksityisyystilaisuuksiin
  • Säästöpankinranta 3, Helsinki

Ravintola Meripaviljongin Terassi on auki kesän loppuun.

©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s