PARSAA!

Yhteistyö Raflaamo

IHANAA! Parsakausi on alkanut ja siitä tietää myös keväänkin alkaneen.

Mun ja monen muun ykkösherkkua saa nykyään onneksi jo useimmista ruokakaupoista ja vaikka kotimaisia parsoja joudutaan vielä hetki oottamaan, on ulkomaiset versiotkin ihan käypää tavaraa.
Valkoisia ja vihreitä kaunottaria on helppo kokata itse ja niistä saa vaivatta juhlavankin aterian vaikka pääsiäiseksi, mutta parsan ystäviä hemmotellaan myös monissa ravintoloissa.

Pääkaupunkiseudulla näitä kevään ihanuuksia saa ainakin toukokuun loppuun saakka mm. melkein 30:sta S-ryhmän ravintolasta ja itse pääsin maistelemaan helsinkiläisen, Espan puistossa sijaitsevan legendaarisen Ravintola Kappelin parsamenun.
Keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvaisen loihtimalla lounaalla tarjottiin alkuun hienostunutta, shamppanjalla maustettua parsakeittoa, pääruokana haudutettuja valkoisia ja vihreitä parsoja sekä paahdettua nieriää hollandaisella ja jälkkärinä kirpeä raparperi-frangipane ja sorbetti. Suositusviininä läpi menun toimi ranskalainen Wolfberger Riesling Signature AC Alsace, toki shamppiskin sopii juomaksi oivasti.

Ravintola Kappelin tunnelma sopii mainiosti hienostuneen parsamenun nauttimiseen. Keittiöpäällikkö Jussi Kuuluvainen esittelee tyytyväisenä annoksia, syystäkin.

Kaikenkaikkiaan onnistunut ja taatusti monen makuun sopiva kokonaisuus. Ja mikä tärkeintä, parsojen kypsyys oli täydellinen. Klassiset yhdistelmät toimivat aina, niin ravintola Kappelissakin.

Lounashetkestä innostuneena kokkasin perjantai-illalliseksi itsekin kotona parsaa. Vihreät ja solakat espanjalaiset saivat seurakseen voissa paistettua lohta, onnekseni täydellisesti onnistuneet uppomunat ja hollandaisen. Kastike tuli laiskuuttani pahvipurkista, mutta kun sujautin sekaan korkillisen valkoviinietikkaa, oli lopputulos ok.

Oma, kotona kokattu parsa-annos sai seurakseen uppomunan ja lohta.

S-ryhmän parsamenut on saatavilla 31.5. saakka, ravintolat ja niiden menut kautta maan löydät täältä. Kappelissa nauttimani kokonaisuus vapaavalintaisella jälkiruoalla ja ilman juomia maksaa 56€. Mieskin suosittelee!

©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s