Martini Terrazza

Yhteistyö Viking Line

Viking Grace avasi aurinkokannelleen uuden baarin, Martini Terrazzan. Nimensä mukasesti tarjolla on eritoten erilaisia, kesäisiä Martini-drinkkejä, jotka sopiikin hyvin leppoisan laivamatkan fiilikseen vaikka aperitiiveiksi. Ja tyylikkään rento konttiterassi puolestaan istuu mainiosti Gracen ylelliseen, mut letkeään ilmapiiriin.

Mä oon luullu, et tätä yhtä maailman kuuluisinta vermuttia, Martinia, on tasan kolmea: extra dry, bianco ja rosso. Heh, eipä ihan. Noiden ohella nimittäin on saatavilla mm. neilikkainen Rosato ja uusimpana appelsiininen Fiero. Lisäksi brändin valikoimasta löytyy kuohuvista astia ja proseccoa, valmiiksi blandattua belliniä ja mansikkaista rossinia, rose-skumppaakin. Gracella on tarjolla kaikkia näitä, Terrazzalla ja tax-freessä.

Meininki laivan peräkannella on matkan alkaessa just, mitä Gracelta ja risteilyltä toivookin: hilpeän hyväntuulinen ja huoleton. Isot sohvaryhmät kutsuu istahtamaan ja nauttimaan hetkestä, kun Turun skyline loittonee horisonttiin ja saaristo avautuu laivan sivuilla. Uutuuttaan hohtava, valkonen baari on hyvännäkönen, henkilökunta iloista ja selvästi ylpeetä uudesta terdestään. Vaikka kannella tuulee, ilta-aurinko ja rentoa lounge-musaa soittava dj pitää huolen lämpösestä tunnelmasta. Toki Terrazzalta saa bisseä ja muitakin hanajuomia, mutta nyt pääosassa on Martini ja siitä tehtävät spritzit ja cocktailit.

Fiero on uutuus, jonka kaveriksi suositellaan eritoten tonicia. Toimiva ja simppeli yhdistelmä saa seurakseen vaan veriappelsiinisiipaleen. Fiero & Tonicista tulee taatusti hitti ja monelle jo tutuksi tullut Aperol saa appelsiinisesta juomasta kovan haastajan. Hieman mutkikkaampi Twisted Fiero Spritz syntyy, kun Fieron kanssa sekoitetaan Martinin biancoa ja proseccoa sekä St~Germain -likööriä. Hyvänmakunen ja kesäreissuun sopiva drinkki tämäkin. Fieroa muuten on ainakin toistaseksi saatavilla Suomessa vain Gracella! Lisäksi listalta löytyy vaikkapa Martini 4 Spritz, jossa biancoa, bitteriä, proseccoa ja rubinoa. Omaan makuun oudoimmalta vaikutti Twisted St~Germain Spritz, jossa liköörin ja fieron lisäksi on bitteriä, tonicia ja OLIIVIN SUOLAVETTÄ. Hmmm, sen verran toi oliivi kummastutti, et jäi tälläkertaa maistamatta. Listan paras puolestaan oli mun omasta mielestä hieman yllättäenkin yksinkertanen St~Germain Spritz, jossa seljankukalta voimakkaasti maistuvan nimikkoliköörin lisäksi on vain proseccoa, tietenkin Martinin. Kaiken kaikkiaan vois luulla, et yhden brändin vaihtoehdot olis nopeesti nautittu, mut kyllä niitä jäi useempikin seuraavaan kertaan kokeiltavaks.

Kesä, risteily, terassi, ilta-aurinko ja pirteä drinkki. Aika kohillaan kaikki.
Proseccon kanssa mansikoita, lyömätön yhdistelmä.
Twisted Fiero Spritz: Martini Fieroa, Biancoa ja Proseccoa sekä seljankukkaista St~Germain-likööriä.
Martini Fiero: pallomalliseen lasiin 75ml Martini Fieroa, 75ml Tonicia, jäitä ja appelsiinin siivu.
Spritz-listan oma lempparini: St~Germain Spritz.
Belliniä suoraan pullosta, miten kätevää.
Martini Rosé on mainio vaihtoehto perusskumpalle.
Martini on tietenkin näyttävästi esillä Terrazzalla. Muitakin juomia on toki tarjolla.

Kun risteilet Gracella, kandee käydä zekkaamassa Terrazza, löytää oma lempidrinkki ja nauttia samalla Turun sekä Tukholman upeesta saaristosta! Aperitiivien jälkeen voi suunnata vaikka Oscar-ravintolaan ja herkutella illalliseksi oma ehdoton lempparini, Itämeren upein ja runsain äyriäisvati. Kiitos Martini pirteistä juomista, Viking Line aurinkoisesta risteilystä ja matkakumppanit hilpeästä seurasta.

Martini Terrazza on auki Viking Gracella koko kesän, oman reissusi voit varata tästä.

©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s