Vive la Grande Cuisine

Yhteistyö Viking Line

Kevät tuo taas uuden teemamenun Viking Linelle. Tälläkertaa punaisilla laivoilla Helsingistä ja Turusta Tukholmaan matkaavia, hyvän ruuan ystäviä hemmotellaan ranskalaisen keittiön klassikoilla. Annoksia on hieman muokattu kevyempään suuntaan, niinkuin nykyään on useasti tapana, ja vastuullisesti, lähellä tuotetut raaka-aineet on pääosassa läpi menun. Ruokaelämykset on yksi tärkeä elementti onnistunutta matkaa itelleni ja monelle teistä -siksi onkin ilo, että voin suositella tätä tämän kevään kokonaisuutta.

Annokset on maukkaita, kauniita ja huoliteltuja. Alkuun tarjotaan äyriäiscocktail. Käsin kuorittujen katkisten lisäksi lautasella on kampasimpukkaa ja ravunlihaa. Herkullinen vaahto on erillisessä pikarissa ja annos kootaan itse paahtoleivälle, tosin kokonaisuus maistuu hyvin ilman leipääkin. Hyvä startti. Tokaksi nautittavassa sipulikeitossa puolestaan on hyödynnetty kaikkia sipulin osia, eikä annosta ole peitetty perinteiseen tyyliin paksuilla juustoleivillä. Mun kaltasta juuston ystävää toki eritoten ilahdutti annokseen tuotu ahvenanmaalainen vuohenmaitojuusto. Se kyllä hautasi hennon sipulin alleen, eli jos vuohenjuusto tökkii, kannattaa tiedustella muuta vaihtoehtoa. Pääruoka sykähdytti. Tournedos Rossini on muokattu parhaiten ja mun mielestä se on muutenkin onnistuneen kokonaisuuden tähtiannos. Härän filee on vaihdettu suomalaiseen peuraan ja eettisesti kyseenalainen ankanmaksa sieniseen maustevoihin. Lihan kypsyys on täydellinen, siis TÄYDELLINEN, ja maut sulaa suussa. Himassa olisin nuollu lautasen. Riistanmakua aristeleville tiedoksi, että peurassa se maistuu suhteellisen pehmeästi. Lisukkeena tarjottavassa vanukkaassa on lisäksi hyödynnetty ylijäämäleipää. En ole kummempi jälkkäreiden ystävä, mutta menun päättävässä, lehtevässä Mille Feuille’ssa on raparperia, joka on yks omista suosikeista. Se tekee tästä napoleoninleivoksesta kirpeän kepeän, ei ökkömakeaa. Niinkuin kaikkiin menun annoksiin ehdotetut viinit, myös tähän suositeltu romanialainen ice wine on loistava makupari.

Viking Line on toiminut vuodesta 2018 pääyhteistyökumppanina ELO-säätiön järjestämissä Vuoden kokki- ja Vuoden tarjoilija -suomenmestaruuskilpailuissa. Kumppanuus onkin luontevaa, sillä yhtiö työllistää yli 500 ravintola-alan ammattilaista. On hienoa, että heidän työn merkitystä ja ammattitaitoa korostetaan ja että alan tekijöitä nostetaan muutenkin esiin. Näin myös Viking Linella, nimittäin Vuoden kokki 2018, Kalle Tanner ja Vuoden tarjoilija 2018, Noora Sipilä ovat yhdessä Grande Cuisine -menun takana. Illallisen oheen on mahdollista tilata annosten kanssa loistavasti sopiva viinipaketti, joka sekin on niinikään Kallen ja Nooran kokoama. Onnittelut vielä Nooralle ja Kallelle menestyksestä kisassa sekä Viikkarille onnistuneesta kokonaisuudesta. Herkullista risteilyä kaikille Viking Linen ruokaelämyksistä nauttiville matkustajille!

Grand Cuisine -teemamenu Vikin Linen Helsinki-Tukholma ja Turku-Tukholma reiteillä 31.5.2019 saakka. Menu 62€ ja viinipaketti 36€. MIESKIN suosittelee!

©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s