De Gamlas Hem, Oulun vanha uusi lady

Yhteistyö De Gamlas Hem

Ouluun on avattu viehättävä ja sympaattinen hotelli-ravintola, De Gamlas Hem. Viime vuosisadan alussa rakennettu, alunperin naisten vanhainkotina toiminut kaunis keltainen puurakennus on monen mutkan ja vaiheen jälkeen saanut uuden elämän ja omistajat. Mittavan ja perusteellisen remontin jälkeen se majoittaa ja ravitsee taas vieraita, nyt kaiken ikäisiä -ja sukupuolisia, vain muutaman kivenheiton päässä Rotuaarilta. Kirkkokadun ja Puistokadun kulmauksessa sijaitseva hotelli sopii erityisesti matkaajille, jotka kaipaavat henkilökohtaista palvelua ja vaihtelua ketjuhotellien samankaltaisuudelle.

Tunnelma hotellissa on kotoisa. Henkilökunta huolehtii asiakkaistaan lämmöllä ja yksi omistajista kuulema jopa yöpyy aika-ajoin hotellilla ollakseen näin ajantasalla ja läsnä talon päivittäisessä toiminnassa. Se, että tullaan jo vastaanotossa kirjaimellisesti vierasta ovelle vastaan, on pieni, mutta mukava ja henkilökohtainen ele. Huoneita De Gamlas Hemissä on vain 17, joten yksilöllinen palvelu ja jokaisen majoittujan lämminhenkinen huomiointi on siksikin taattua. Aikaa siis riittää leppoisaan rupatteluun asiakkaiden kanssa ja jo lyhyen aukiolonsa aikana on hotellille löytynyt kanta-asiakkaita.

Hotellin yleiset tilat on sisustettu skandinaavisen harmoonisesti, eikä katsetta häiritse mikään. Aula- ja ravintolatilan päätyjen kauniit hirret on kaivettu esiin 4 senttiä paksun sementin alta ja takat sekä kakluunit on jätetty paikoilleen. Talo on suojelukohde, joten rajotteitakin rempassa ja tilojen jaossa on ollut. Hotellihuoneet itsessään on varsin kompakteja ja myös maltillisen tyylikkäin sävyin sisustettuja. Itselleni hyvän hotellihuoneen tärkein kriteeri, sänky, on täällä tasokas ja sopivasti kroppaa tukeva. Taisinpa nukkua tasaisemmin, kuin pitkään aikaan omassa sängyssä. Standardihuone sopii mainiosti yhdelle. Jos teitä on kaksi, kannattaa huomioida, että pesytymistilat ja veski on erotettu huoneessa vain liukuovellisella lasiseinällä. Hotellin junior sviitissä on luonnollisesti enemmän tilaa. Kaikki majoitustilat on ensimmäisessä kerroksessa. Talon toisessa kerroksessa sijaitsee erikseen vuokrattavat juhlatilat, jotka soveltuu hyvin kokouksille, pienille seminaareille ja juurikin vaikka juhlille.

Hotellin yhteydessä on myös viihtyisä ravintola, jossa tarjoillaan brekkarin lisäksi lounasta ja illallista. Oululaiset ovat löytäneet paikan hyvin ja perjantai-iltana asiakkaita on paljon. A la carte -listalta löytyy mm. perinteisen ja ainakin käynti-iltana todella maittavan pippuripihvin lisäksi vaikkapa paikallista klassikkoa, paistettua veripalttua ja perunaa eli rössypottua. Annos tosin on pimpattu moderniksi versioksi. Yöpymisen hintaan sisältyy perinteisen aamiaisen lisäksi myös joka päivä vieraille tarjoiltava kello viiden tee asiaan kuuluvin, maukkain suupala-lisukkein. Tosi hauska idea. Teetä nautitaan olohuonehenkisessä lobbyssa, jossa on vastaanoton lisäksi hotellin baari. Vaikkei hotellissa majoittuisikaan, voi teehetkeen osallistua alle kymmenen euron hintaan.

Hotellin henkilökunta on idearikasta porukkaa ja uusia palvelukokonaisuuksia suunnittellaan asiakkaiden viihtyvyyden parantamiseksi entisestään. Itselle yöpyminen ja illallinen De Gamlas Hemmissä oli varsin miellyttävä kokemus ja Mieskin suositteleekin kokeilemaan tätä Oulun vanhaa, mutta uutta kaunotarta. Voit tutustua hotellin palveluihin tarkemmin ja tehdä huonevarauksen täältä.

De Gamlas Hem, Hotel & Restaurant, Kirkkokatu 54, Oulu.

©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s