Parta ja Philips S9000 Prestige

Kaupallinen yhteistyö Philips

Sanotaan, että parta ei pahoille kasva. Varmaan sanonta pitää paikkansa, kun mulla kello viiden sänki on naamassa jo parranajon jälkeisenä päivänä. Trimmaan parran kolmesti viikossa ja joskus harvoin innostun myös ajamaan koko pärstän siloiseksi. Pieni sänki on koristanu leukaperiä vuosikaudet ja tuntuu, että se on jo osa mun identiteettiä. Oon tottunu käyttään höylää naamakarvojen ajoon, mutta nyt sain kokeiltavaksi partakoneiden varsinaisen aatelisen, Philips S9000 Prestigen.

Mä en oo koskaan oikeen osannu, tai lähinnä halunnu ajaa partaa koneella. Itse asiassa aina kun oon kokeillu, on tuntunu, et osa karvoista jää naamaan ja loput on pitäny kuitenkin ajaa höylällä. Mulla on kyl pari hiusten groomaukseen tarkotettua trimmeriä jo käytössä, mut toisella lähinnä tasoitan ja siistin parran, toisella trimmaan kroppakarvat. Kolmas on nenä- ja korvakarvojen ajokone, mihin tarkotukseen sitä myös käytän. Myönnettävä siis, että suhtauduin ensin aika skeptisesti Philipsin laitteeseen…näinköhän se ajais huolella kaikki partakarvat ilman haavoja tai ihon ärtymistä. Mut ilmeisesti vanhakin koira oppii uutta, jos vaan ennakkoluulottomasti kokeilee, nimittäin jo ekan ajon jälkeen naama oli karvaton, mutta iloisena yllätyksenä myös arveton.

Philips S9000 Prestige näyttää hyvältä. Se on virtaviivanen ja metallinhohto antaa sille entistäkin ylellisemmän ilmeen. Mukana tulee yhtälailla tyylikäs latausasema ja säilytysboksi sekä lisävarusteet. Vaikka laitteen tehokkuus ja toimivuus onkin tärkeimmät kriteerit, ni eihän se haittaakaan tee, että laite on samalla myös stailin näkönen. Ennen ensimmäistä käyttöä kone ladataan. Se asetetaan lepäämään Qi-latausaseman päälle, valoefektit välkähtää ja äänimaailmakin myötäilee koneen olemusta. Prestige latautuu nopeasti: pikalataus 18min ja täysilataus n. 3tuntia. Käyttöaikaa se lupaa tunnin latauduttuaan.

Ja sitten ei muuta, kuin kokeilemaan.

Laite pysyy kädessä jämptisti. Se on jämäkkä ja varsinaiset teräosat tuntuvat iholla hyvältä myötäillen kasvojen muotoa. Ohjeen mukaan laitetta pyöritetään iholla, ei siis hinkata edes takaisin. Pyöritys tuntuukin mainiolta, ikään kuin se hieroisi kasvoja samalla, kun partakarvat saa kyytiä. Ja kas: hetken arkailtuani rohkenen pyöräyttää koneen myös huulten rajoille, leuan kulmalle ja kaulalle, jotka mulla herkimmin ärtyy. Ajopään tarkkuusterät on nimensämukaisesti tosi terävät ja niissä on kestävät reunat. Niiden ansiosta saa halutun lopputuloksen. Koneessa on myös ’beard adapt’ -anturi, mikä mukautuu yksittäisten partakarvojen paksuuteen.

Tämän mun kokeilussa olevan Prestige S9000n mukana tulee lisälaitteena parranmuotoilija, jolla saa siistittyä helposti pulisongit. Samaisella lisäosalla voi rajata vaikkapa parran reunat siistiksi tai vain keventää ja lyhentää partaa säädöllä haluttuun mittaan. Lisäksi setissä on monelle kotikasvohoitajalle tutunoloinen harjapääty, jolla puhdistetaan kasvot hellästi. Mä meinaan kokeilla harjaa myös kasvojen pesuun. Hienoa, että Philips on huomioinut tämänkin, kunhan myös suomalaiset miehet oppivat käyttämään sitä. Vaihtopäät saa irrotettua ja kiinnitettyä takaisin paikalleen helposti ja puhdistettua juoksevan veden alla. Prestige soveltuu siis molempiin, kuiva- ja märkäajoon.

On tosi hienoa, että myös miehille on suunniteltu ja kehitetty teknisiä laitteita ihonhoidon tueksi ja sitä helpottamaan. Philips S9000 Prestige on tässäkin mielessä loistava ja onnistunut esimerkki. Vaikka mun vanha, rakas höylä jää kylppärin kaappiin ja viikottaiseen käyttöön, joutuu se antamaan tilaa tälle uudelle kaunottarelle. Sopu sijaa antaa ja molemmille on tarkoituksensa mun parranajotraditiossa. Ja hyvä tietty aina muistuttaa myös miten tärkeetä on ihonhoito- ja huolto ajojen väleissä, eli aftershavet ja kosteusvoiteet käyttöön! Hintakategoriassa Philips S9000 Prestige lisävarustein on sieltä kalleimmasta päästä, suositushinta sillä on lähemmäksi 500€. Laatua, päivittäistä helppokäyttöisyyttä ja oman ihon hyvinvointia arvostavalle on laite kuitenkin todellakin hintansa väärti. Suosittelen sitä eritoten teille, jotka ajatte partanne kokonaan usein tai käytätte naaman groomaukseen muutoin useampaa eri laitetta.

Tuote saatu testiin blogin kautta.

©MIESKIN 2019 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s