Mieskin Päivä Tukholmassa

Kaupallinen yhteistyö SILJA LINE

Päivä Tukholmassa -risteily on mulle helppo ja monesti myös nopein tapa tehä irtiotto arjen kiireistä. Stociksessa koen aina jotain uutta, mut paljon siel on myös tuttuja ja hyväksi havaittuja juttui, jotka on tullu vuosien varrella perinteiksi. Päivässä kerkee vaikka mitä, kun vähän funtsii kulkureitit etukäteen. Kesäisin mä käyn Tukholman-risteilyllä vähintään kerran.

Lomamoodiin pääsee jo laivalla. Kun aistii, et jengi on hyvällä tuulella ja sopivan huolettomia, sitä itekki rentoutuu. Ja Silja kyl antaa hyvät puitteet munkaltasen nautiskelijankin reissulle.

Laivalla pääsee heti lomatunnelmaan, kaipaa sitten rauhottumista tai ilosta vilinää.
Laivalla pääsee heti lomatunnelmaan, kaipaa sit rauhaa tai ilosta vilinää.

Herkkusuuna innostun aina Bon Vivant-raflan kausittain vaihtuvasta Menu Nordicista. Matti Jämsén oli tälläkin kertaa koonnu taidokkaasti ainekset onnistuneelle illalliselle. Annosten rinnalle saa myös osuvasti suunnitellun viinipaketin. Menomatka eteneekin nauttien kansainvälisen tason safkasta, juomasta ja palvelusta.

Kiireetön Bon Vivant -illallinen on nautiskelijan unelma.
Kiireetön Bon Vivant -illallinen on nautiskelijan unelma.

Kesäsessä Tukholmassahan on nasta vaan kierrellä, ihastella katukuvaa ja ihmisiä. Mun päivään kuuluu monesti myös muutaman vaate -ja sisustusliikkeen zekkaus, maittava lounas ja hetki omaa hemmottelua. Tässä muutamia vinkkejä!

Rose&Born liikkeestä saa klassista, muttei liian pönöttävää miesten muotia. Se sijaitsee sopivasti sivussa, muutaman minan päässä Östermalmin hulinasta. Palvelu on ensiluokkasta ja kohteliasta. Katutasossa on asteen verran rennonpaa vaatetta ja asustetta, yläkerrassa myös made-to-measure -pukuja. Jotenkin hyvällä lailla menneen ajan tyyliä ja meininkiä.

Rose & Born, Grevgatan 2. Klassisesta tyylistä pitäville.
Rose & Born, Grevgatan 2. Klassisesta tyylistä pitäville.

Staililtaan täysin toinen ääripää on ruotsalainen Our Legacy, jonka design on leikkisää, mut silti selkeetä. Skandi-miestenmuotia parhaimmillaan. APLACE puolestaan on hyvä multi-bränd myymälä, missä on aina tarjolla tunnettujen ja mielenkiintosten merkkien tuotteita miehille, naisille ja skideille.

OUR LEGACY , Jakobsbersggatan 11 ja APLACE, Norrlandsgatan 11
OUR LEGACY , Jakobsbersggatan 11 ja APLACE, Norrlandsgatan 11.

Jostain syystä mä en Helsingissä osaa viel käyttää parranajopalveluita, mut Stociksessa kyllä. Ehkä just sen lomafiiliksenkin takii. Vaihtoehtoja löytyy paljon ja sen myötä toki myös eritasosia paikkoja.
MacLaren Barbers on kesäksi avannu pop-up myymälän aivan ytimeen, hotelli Downtown Camperin lobbyyn. Aula on jo itessään rennon lepposa ja MacLaren-jäbien hipsteriolemus istuu sinne ku nakutettu. 30minuutin business-shave rauhottaa mielen hetkeks täysin. Ammattitaitoset tekijät, laadukkaat välineet ja pro-hoitotuotteet takaa hyvän lopputuloksen. Treffit on hyvä varata etukäteen. Jos vapaita aikoja ei oo, kokeile Royal Barber Shopia Tulegatanilla.

Huoliteltu ja viimeistelty. MacLaren Barbers X Downtown Camper, Brunkebergstorg 9
Huoliteltu ja viimeistelty. MacLaren Barbers X Downtown Camper, Brunkebergstorg 9.

Vaikka laivan taxfree-valikoimat onkin kattavat, mä käyn duunin puolesta usein kurkkaamassa monen reissaajan kosmetiikka-taivaan, Sephoran, Biblioteksgatanilla.

Kun parta on huoliteltu onkin jo lunssin aika. Mun ehdoton ykkös-kesätärppi lounaspaikoista on Mälarpaviljongen. Pienen matkan päässä keskustasta sijaitseva, viehättävä ulkoilma-rafla on visiitin arvonen. Tunnelma on trendikäs, mut samalla mutkattoman huoleton. Lounaslistalta löytyy usein ruotsalaisen keittiön klassikoita, mun lemppari on wallenberg ja lasillinen talon omaa roséviiniä. Viikonloppusin tunnelmaa nostattaa entisestään usein dj.

Kesäpäivän ehdoton kohokohta löytyy pienen kävelymatkan päästä, Mälarin rannalta. Mälarpaviljongen, Norr Mälarstrand 64.
Kesäpäivän ehdoton kohokohta Tukholmassa löytyy pienen kävelymatkan päästä, Mälarin rannalta. Mälarpaviljongen, Norr Mälarstrand 64.

Makoisan lounaan jälkeen on kiva kävellä rantatietä kaupungintalon kautta keskustaan. Toki myös tunnelbaanalla pääsee, jos vatsa ei jaksa kävellä. Sadesäällä lounaspaikoiks suosittelen Östermalmilla sijaitsevia rafloja, joista omii suosikkeja ovat klassikot, Riche ja Prinsen.

Tukholmassa on paljon sisustus -ja lifestyle liikkeitä. Grandpassa on mukava fiilis ja hyvät valikoimat. Jos tykkäät pörrää Drottninggatanilla, ni käy kurkkaamassa, tää on ihan kulmalla. Ruokamatkaajalle puolestaan on auennut Biblioteksgatanille uskomaton tärppi, Eataly, jota ei todellakaan kannata missata. Jos (kun) löydät herkkuja, mitä haluut roudata kotiin, ni muista laivan kolikolla toimivat kylmälokerot; ne toimii tähän tarkotukseen tosi hyvin!

Grandpa henkii hyviä fiboja, Gamla Brogatan 32. Eataly antaa inspistä kaikille aisteille, Biblioteksgatan 5.
Grandpa henkii hyviä fiboja jo julkisivunkin puolelta, Gamla Brogatan 32. Eataly antaa inspistä kaikille aisteille, Biblioteksgatan 5.

Kun palaan takas laivalle, kuuluu mun risteilytraditioon visiitti Oasis-saunaosastolle. Lempimesta löylyjen jälkeiseen chillailuun kesäisin löytyy saunaosaston yläpuolelta: mun piilopaikka, loungehenkinen partsi, minne ilta-aurinko posottaa mukavasti. Paluumatkaan kuuluu myös Happy Lobsterin savustetut katkikset ja hummeri, sekä myymälöinen tarjonta ja ostokset, tietty. Kannattaa muuten ladata Siljan tosi kätsy älypuhelin-äppi, jost löytyy oman varauksen ja club one-tietojen lisäksi aina oman risteilyn updeitatut infot. Lisäks se muistuttaa hajamielistä lomailijaa vaikkapa siitä, et pöytävaraus on 15min päästä.

Happy Lobsterin savustetut katkaravut on tän herkkusuun ehdoton valinta paluumatkalla.
Happy Lobsterin savustetut katkaravut on tän herkkusuun ehdoton valinta paluumatkalla.

Risteilyn jälkeen on taas mielessä paljon virtaa, uusii ideoita ja kokemuksia. Monta juttuu jäi toki käymättäki, mut onneks uutta reissua voi alkaa suunnittelee vaik heti himaan päästyä.

KIITOS Silja Line, nähdään taas pian!

©MIESKIN 2018 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s