Taidesukellus sydänsyliin

Asuin lapsuuteni Itä-Helsingissä Ateljee-säätiön taiteilijakylässä, jossa kaikki parisenkymmentä naapuria teki duunia enemmän tai vähemmän taiteen parissa: oli kuvataiteilijoita, graafikkoja, kuvanveistäjiä, kirjailijoita ja näyttelijöitä. Ehkä just noista lapsuusajoista johtuen mua kiinnostaa kaikki taiteen muodot edelleen ja koitan aktiivisesti ruokkia itteeni ja mieltäni niiden hyvällä vaikutuksella. 

Innostuinkin todella, kun sain kutsun taidesukellukseen. En tosin tajunnu yhtään mistä oli kyse -eikä moni muukaan paikalle saapunut- , mutta kutsun lähettänyt Press & PR d’Oron Sissi lupasi, että mielenkiintoinen ja luova ilta olisi tiedossa.

Ystäväni Sissi oli jo aiemmin osallistunut Taidesukellukseen. Mun oma on tässä just alkamassa.

Ja WAU! Yli kolmetuntisin session aikana tosiaan pulahdin taiteen (ja ehkä oman mielenikin) syövereihen. Hurmaavassa miljöössä, kuohuvaa lasissa ja entuudestaan mulle tuntemattomien, ihanien kanssasukeltajien seurassa. Kyse oli periaatteessa omakuvan tekemisestä, mutta paljosta muustakin. Osaa ideasta ja käytettävistä matskuista en edes saa paljastaa, jotta jokainen sukellukseen osallistuva sais samanvertaisen kokemuksen tulevaisuudessakin. 

Äkkiseltään ei näitä upeuksia mun omakuviksi tunnistais.
Äkkiseltään ei näitä upeuksia kyllä mun omakuviksi tunnistais. Lopullinen teos paljastui Sydänsylissä. 

Jos epäilyttää, ni mitään huruhommaa tai tekotaiteellista shaibaa ilta ei ollut, vaan aidosti oman luovuuden tutkistelua ilman muiden kritiikkiä tai arvostelua. Ja tunnelma oli ku saunan lauteilla; kaikki me oltiin samanarvosia, ilman titteleitä tai paremmuuksia. 

Miten vapauttavaa! 

Parhaiten sen tietty tuntee ottamalla itse osaa. Taidesukellus on ihan loistava konsepti yrityksille ja oikeestaan kaikille tahoille, jotka kaipaa tai tarttee yhteisöllisyyttä. Mainio idea myös pienemmille porukoille, vaikkapa polttari-jengille. 

Idean kehittäjä, Creatimagian omistaja Paula Rusokallio elementissään.
Idean kehittäjä, Creatimagian Paula Rusokallio luovi ainakin hetkeksi meidän taiteilijaminät esiin .

Taidesukelluksen sivussa koko idean ja konseptin kehittänyt ja luonut taiteilija Paula Rusokallio on kuluneen vuoden ajan koonnut lukuisusta sukellus-sessioista koostetun Sydänsyli -yhteisötaideteoksen, joka on osa Suomi100 -projektia. Vaikuttava kokonaisuus on esillä Helsingin Suvilahdessa 14.-21.12. välisen ajan. Jos vain on aikaa, ni käy ihmeessä ihastelemassa. 

Massiivisen, yli tuhannen yksittäisen työn yhteiskollaasin Suomi100 juhlavuosihankkeen puolesta vastaanotti organisaation hallituksen jäsen, taiteilija Manuela Bosco.
Massiivisen, yli tuhannen yksittäisen työn yhteiskollaasin Suomi100-juhlavuosihankkeen puolesta vastaanotti organisaation hallituksen jäsen, taiteilija Manuela Bosco.

Sydänsyli on valmis, mutta Taidesukellus jatkuu ensi vuonnakin. Nyt kaverit kasaan ja uutta kokemaan! 

Lisätietoa löydät ja oman taidesukelluksen voit varata täältä

©2017 MIESKIN All rights reserved 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s