STUREBADET och FARANG Stockholm 

Yhteistyö: Tallink Silja

Teininä ramppasin viisi tuntia Drottninggatania eestaas, kadehdin tukholmalaisnuorukaisten tyylitajua, ostin itelleni henkkamaukkaa ja ahmin mahan täyteen kookossuklaapalloja. Nuorten kundien tyyli on pysynyt, mutta muutoin on paljon mun Päivä Tukholmassa -risteilyn sisältö 30 vuodessa muuttunu.

Nykyään valitsen jo etukäteen jonkun hyvän lounasmestan, zekkaan ehkä pari uusinta taidenäyttelyä ja trendimyymälää NK:n lisäksi tai teen visiitin johonkin kaupungin spessuista inside-mestoista. Niin tälläkin kertaa, Tallink Siljan vieraana.

Tutustuin Östermalmilla sijaitsevan StureGallerian uumenista löytyvään, melko huolella turistilta piilotettuun helmeen, Sturebadethyvinvointikeskukseen.

Vaatimaton ja huomaamaton respa kauppakeskuksen käytävällä ei juurikaan paljasta, mitä oven takaa aukeaa.

Kylpylän ja kuntosalin yhdistelmä aivan Stociksen sydämessä on miljööltään ainutlaatunen ja siellä vois viettää vaikka koko maissaoloajan. Jo 1800-luvun lopulla perustettu kylpylä on rempattu ja laajennettu varsinaiseksi hyvinvointiparatiisiksi useaan talon kerrokseen. On meditaatiohuonetta, hierontaa ja Curman Lounge -ravintolaa. Vastaanotosta pukkariin ja pukkarista salille tai hoitoihin kuljetaan, hm, hisseillä.

Heti ei tule mieleen, että ollaan vilkkaan Stureplanin sydämessä.

Moni nauttii Tallinnassa hoidoista, mut harva ees aattelee niitä Tukholmassa käydessään. Ainakin Sturebadetin kohdalla yksi syy saattaa olla hinta: sisäänpääsy viikonloppuisin on n. 110€ ja arkisinkin 60€. Hinnat sisältävät kuitenkin kuntosalin ja span vapaan käytön sekä ryhmätunnit. Valitut hoidot sekä pt- ja ravintolapalvelut veloitetaan luonnollisesti erikseen.

Kuntosali tuntui hieman ahtaalta ja ilma siellä tunkkaselta, ainakin arkipäivänä lounasaikaan. Mut jos kuitenkin haluu hetken elää, kuten hienostunut tukholmalainen, suosittelen lämpösesti visiittiä tähän ainutlaatuseen keitaaseen.

Kattokerroksesta löytyy hieno, erikseen varattava turkkilainen spa-osasto ja kokous/juhlatilat ryhmille.

Päiväretken lounaspaikaksi oli valikoitunut Kim Öhmanin vetämä Farang, jonka isoveli on yks mun lempparirafloista stadissa.

Yhtäläisyyksiä toki löytyy, mut jos on tykästynyt aasialaiseen safkaan modernilla twistillä, kannattaa ehdottomasti käydä teistaamassa myös tää Tukholman versio.

Taidokkaasti Thaimaan, Malesian, Indonesian ja Vietnamin makuelämyksiä sekoittava lounas tai illallinen nautitaan entisessä sähkötehdashallissa, joka on remontoitu todella stailiksi ja moderniksi tilaksi. Suuria buddhaa esittäviä puureliefejä, suitsukkeita tai muita itämaisia kliseitä on turha etsiä. Vaikka industrial-fiilis onkin säilytetty, on mesta silti intiimi ja tunnelmallinen. Kadunpuoleisessa päädyssä on lisäksi trendikkäänolonen baari.

Farang Stockholm on tarjonnut Tulegatanilla jo 5 vuotta kaakkois-aasialaisia makuja hyvän ruoan ystäville.

Henkilökunta tuntui aidosti nauttivan työstään ja safka…ah, safka oli taivaallista. Söimme eteläaasialaiseen tyyliin jaettavat annokset, alkuun sashimilohta ja pääruuaksi possunposkea. Jälkkäri, kookosjäätelö tilpehööreineen, on Farangin klassikko. Vegevaihtoehtojakin oli lounaalla hyvin.

Farang lounaalla: Sashimia vietnamilaisittain, häränposkea Seremban ja kookosjädeä Phanangan Bounty.

Kunhan ei lapa riisiä kauhatolkulla naamaansa, jää lounaasta tyytyväinen, onnellinen olo. Lisäpisteet tarjoilijan suosittelemasta Weingut Sybille Kuntz 2014 Kabinet Trocken-risukasta.

Kim Öhman pyörittää menestyksekkäästi Tukholman Farang-ravintolaa.

Pöydän Farangista varaat täältä ja hoitoajan Sturebadetista täältä.

Siljalla me nautittiin Juuri-ravintolan suunnittelema pyörryttävän maukas illallinen, josta myöhemmin lisää.

©2017 MIESKIN All rights reserved

FSTUREBADET

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s