SILJA SERENADEN KESÄ

Kaupallinen yhteistyö Silja Line Suomi ja Visit Åland

Tänä kesänä seilataan Silja Linen Serenadella päiväksi Maarianhaminaan ja nautitaan laivan tunnelmasta kaksi yötä.

Risteilyalusten reittejä ollaan jouduttu muokkaan vähän väliä matkustusrajoituksien muuttuessa. Jos se on jotain hyvää tuonu mukanaan, ni uusia matkavaihtoehtoja ja sen myötä myös uusia elämyksiä matkustajille.

Mainiona esimerkkinä Silja Serenade, joka vihdoin on tauon jälkeen taas vesillä. Se vie heinäkuun ajan 30.7. saakka kesäreissaajat ihanan Ahvenanmaan pääkaupunkiin joka toinen päivä.

Käytännössä risteily on kuin vanha kunnon Päivä Tukholmassa -retki, eli meno- ja paluumatka yövytään laivalla meritunnelmasta, laivan palveluista ja taxfree-hinnoista nauttien (Sere pyörähtää Tallinnan satamassa ilman maihinnousua). Maarianhaminassa on sitten melkein 8h aikaa ihastua ja tutustua kaupunkiin tai tutkia vaikka fillarilla saarta laajemminkin.

Mä tein Serenadella risteilyn kesäkuun lopussa, tässä muutama hyvä vinkki kestustassa päivänsä viettäville!

Museolaiva Pommern

Ahvenanmaan Merenkulkumuseon helmi, museolaiva Pommern on n. 10 minuutin kävelymatkan päässä satamasta.

Upeesti remontoitu botski kandee käydä katsastamassa ja samalla kiertää se myös ulkokautta laivan ympärille rakennettua vallia pitkin.

’100 päivää merellä’ -äänipolku vie vieraat 1930-luvun tunnelmiin ja Pommernin ekalle maailmanympärimatkalle Austraaliaan ja sieltä takaisin. Viihteellinen, mut faktoihin pohjautuva tarina on koottu laivan kannelle ja se antaa tuntumaa, millasta elo laivalla oli. Ääniseikkailun kesto on n. 25 min. ja se sopii museon mukaan niin ikään kaikille yli 12 vuotiaille. Sisäänpääsymaksuun kuuluu lainakuulokkeet ja ääniopas. Myös ruumaan rakennettu säävaloshow oli hieno.

Pommernissa on näyttelytilaa kolmella kannella.

Ahvenanmaan kulttuurihistoriallinen museo ja Taidemuseo

Puolikkaan kivenheiton päässä keskustan ostoskadulta oleva museorakennus on taiteen- ja paikallisen kulttuurin ystäville must see-kohde. Saman katon alla toimii kaksi museota, joihin pääsee tutustumaan yhdellä pääsymaksulla.

Tänä kesänä taidemuseo esittelee ruotsalaisen Lars Lerinin upeita akvarelleja. Suomessa vähemmin tunnetun taiteilijan työt hurmas meikäläisen, eikä teokset kännykkäkuvin oikeen tee oikeutta niiden herkän siveltimen synnyttämille tarinoille.

Historiallisen museon perusnäyttely on täysin uusittu ja se esittelee saaren elämänmenoa aina ekoista hylkeenpyytäjistä nykypäivän globaaliin ja monikulttuuriseen yhteiskuntaan. Näyttely on jaettu kronologisesti ja antaa hyvän kokonaiskäsityksen Ahvenanmaan historiasta.

Molempiin museoihin käy myös Museokortti!

Shoppailua

Maarianhaminan ytimessä ostostarjonta painottuu eritoten sisustus- ja käsityöjuttuihin. Myös paikallisia tuotteita ja kaikenlaista pientä tuliaistavaraa on tarjolla. Käy zekkaamassa ainakin Tyger&Sånt, Fyndet ja Viktor Crafts&Design.

Tunnelma pääostoskadulla on viehättävä, idyllisen pikkukaupunkimainen -ja sitähän Maarianhamina nimenomaan onki. Suuremmat muotiketjuliikkeet löytyy vähän kauempana olevasta ostoskeskuksesta, eikä vaatehankinnat oo ehkä ihan se ykkösjuttu, minkä perässä tänne kandeekaan tulla. Enemmänkin juuri se ihana Å-fiilis on.

Kesäisen Maarianhaminan keskustassa on tunnelmaa.

Lounas, iltapäiväkahvit- ja drinkit

Maarianhamina on ideaali päiväkohde, kun lähes kaikki asiat on parin minsan kävelyn päässä toisistaan. Niin myös raflat, kahvilat ja baarit.

Me lounastettiin tapasravintola Boquerianissa. Viihtysä ja toki hellepäivänä myös ihanan kuuma keidas on ku kätkettynä ostoskadun taakse. Puutarha ja terassi myötäilee sisätilojen raffin tyylikästä linjaa ja melkeen pysty kuvitteleen (taas) olevansa ulkåmailla.

Päivittäin vaihtuva lounas tarjoiltiin hauskasti puulaatikoissa ja ihan superhyvät setit olikin. Risotto jäi eniten mieleen.

Vahva suositus lounaspaikaksi, Boquerian.

Jälkkärikaffet puolestaan nautittiin sympaattisen Svarta Katten -kahvilan pihamaalla. Suosittu lounaspaikka tarjoo myös makeita herkkuja, joita vitriinissä oli sen seittämää sorttia. POIKKEUKSELLISESTI otin ahvenanmaalaisen pannarin sijasta suklaamoussekakkua. Pannukakku pitää nimittäin ainakin ensikertalaisen vierailijan kerran maistaa, kun Ahvenanmaalla käy!

Mustan kissan herkkuja.

Lähtödrinkit siemastiin Indigossa. Myöskin ihan kauppakadun tuntumassa oleva trendikäs ja tunnelmallinen ravintola tarjoo lepposan ilmapiirin lisäks lounasta ja illallista, sekä kesäterassillaan raikkaita juomia, esim. taidolla tehtyjä cocktaileja. Pääsin itekki sheikkaaman oman juoman koemielessä.

Ravintola laajenee parhaillaan ja jos kaikki menee aikataulullisesti nappiin, on se entistäkin hienompi jo loppukesästä!

Indigon tunnelmaa ja baarimikko-wannabe.

Täydellisen päivän jälkeen oli hyvä päästä takas laivalle ottaan hetki relaa, ennen illallista. Retken uuvuttamana kuitenkin hypättiin torin laidalta maksuttoman hop-on possujunan kyytiin, joka vei takas satamaan. Laivalle toki käveleekin ihan helposti ja melko sukkelaan.

Serenaden illalliset

Serenade on tunnettu hyvästä raflatarjonnastaan, eikä se tälläkään kertaa pettäny.

Menomatkalla me nautittiin italialaishenkinen dinneri Tavolata-ravintolassa. Alkuun syötiin Salumi Misti, onnistunu valikoima antipastoja. Pääruokana paahdettua lohta parsakastikkeella ja varhaisperunoita. Jälkkäriks raikas hedelmäsalaatti zabaione-kastikkeella.

Tosi hyvä kokonaisuus ja viinit valittu vimpan päälle.

Tavolatan antipasto-platteri oli herkku.

Paluumatkan illallinen, sesongittain vaihtuva Menu Nordic on Bon Vivant-ravintolan ylpeys ja tällä hetkellä tarjolla on Viron vuoden 2021 Bocuse d’Or kandidaatin, keittiömestari Artur Kazaritskin suunnittelema, 4 ruokalajin kokonaisuus. 

Alkuun oli norjalaista kuningasrapua, katajanmarjoja ja samppanja-Beurre Blanc -kastiketta, nam!
Kala-pääruokana saatiin turskaa voissa. Turskan liha on joskus mun makuun joko liian jäpäkkää tai löllöä, nyt just niinku pitää. Myös kurkkulisuke ilahdutti.

Bon Vivant -illallinen

Punasen lihan sijaan toinen pääruoka oli lintua,
paahdettua ja sienillä täytettyä viiriäistä Järveotsan tilalta. Seurana tullu tryffeli-perunapyree oli herkkua, viiriäisen maku puolestaan aika vieno ja annos ehkä vähän valjun näköinen väriltään. Kasvisruokavaihtoehdosta löyty mm. huhtasientä, ooooh!
Jälkkäri, paistettu omenamousse sitruuna-jugurttikermalla ja karamelli-crumblella kruunas kaikkinensa onnistuneen ja maukkaan setin.

Ja illallisen jälkeen promenaden ’terassilla’ nautittu pinkki samppanja kruunas koko risteilyn.

Iloisena matkaseurana mm. Souliina , Kristallikimara , Mukana maku , Tallink Siljan Marika, Secret Wardrobe ja TiiaKoivusalo

Olipa ihana risteillä ja ylipäätään MATKUSTAA. Aurinkoinen kiitos Silja Line, Visit Åland ja hilpeä matkaseura onnistuneesta retkestä ☀️

’Päivä Maarianhaminassa’-risteily on täydellinen vaihtoehto tän kesän kohokohdaksi ja se sopii loistavasti vaikka koko perheelle. Hyvää ruokaa, uusia kokemuksia ja täydellistä lomafiilistä, suosittelen!

Oman risteilyn varaat täältä.

MIESKIN© 2021 ALL RIGHTS RESERVED

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s