Mökkiskagen ja rosé

Kaupallinen yhteistyö Juomavinkki

Perinteinen skagen saa kivan potkun, kun siihen lisää maltilla ärhäköitä maustekastikkeita. Vastapainoksi sopii raikas ja kesäinen roséviini.

Ihanaa, se on vihdoin taas kesä! Ja mikä parasta, kesä tuo mukanaan kesäsafkat- ja juomat. Ite voisin syödä uusii perunoita, grilliherkkuja ja tuoretta kalaa varmaan viikon putkeen, mut vaihtelu virkistää tottakai. Ja kun sain Juomavinkiltä kutsun esitellä Suomen suosituimman viinimerkin, Gato Negron Rosén kanssa sopivan oman suupalaideani, päätin jakaa kaikille meidän todellisen lempparin. Jo monelle kesävieraallekin tarjottu ja hyväks todettu skagen sopii vaativaankin makuun.

Tää on oiva vaihtoehto perinteisille kesäherkuille ja sen pyöräyttää kulhossa nopeesti. Mieskin mökkiskagen-resepti alkupalana riittää neljälle ja näin helppo se on:


Skagen

  • 200 g pakastekatkarapuja
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl ketsuppia
  • ripaus chirazzaa
  • 4 tippaa tabascoa
  • valkopippuria pari kierrosta myllystä
  • sitruunan mehua tiraus
  • tillisilppua
  • halutessa hiukan sipulisilppua

Lisäksi 2 syöntikypsää avokadoa

Tee näin:

1. Sulata katkaravut pussissaan, avaa pussi kulmasta auki ja puristele kunnolla neste aukosta ulos, jotta katkaravut kuivuvat. Voit lisäksi kaataa ravut lautaselle ja taputtaa talouspaperilla loput nesteet pois.

2. Sekoita kulhossa muut skagenin ainekset keskenään ja lisää lopuksi katkaravut seokseen. Anna makujen tasottua hetki jääkaapissa, jos sellainen mökillä on. Maista ja lisää majoneesia, jos haluat löysemmän seoksen

3. Halkaise kypsät avokadot puolikkaiksi ja poista kivet. Viipaloi varovasti veitsellä avokadot kuoressaan ja kaavi ruokalusikalla reunoja pitkin irti. Levitä avocadon siivut ja skagenmössö syvälle lautaselle lomittain, purista loput sitruunanmehut ja muutama rouhaisu pippuria päälle. Koristele tillillä.

Näyttävän annoksen saat, kun kokoat osat kerroksittain läpinäkyvään juomalasiin.

Simppeliä ja sukkelaa, niinku kesäruoan tuleekin olla. Jos kyläkaupalta ei löydy avokadoja, käy uudet perunat hyvin skagenin kaveriksi ja skagen puolestaan mainioks vaihteluks kesäpöytään korvaamaan sillit tai muut kalat. Salaatinlehden päällä se toimii herkullisena suupalana, just vaikka Gato Negro Rosén kanssa kesäiltaa istuskellessa.

Gato Negro Rosé

Niin. Oonkin jo aiemmin maininnu, et meillä roseeviini kuuluu kesään yhtälailla, ku kotimaiset mansikat, hyttyset tai mökkisauna. Tää Gato Negro Rosé passaa taatusti monen muunkin makumieltymyksiin. Hedelmäinen ja freesi viini on kaiken lisäks kätevä: ekologinen ja särkymätön kartonkipakkaus on uudelleen suljettava, kevyt kantaa ja sikskin se kulkee mukana huoletta vaikka piknikille. Bonarina se myös sopii vegaaneille. Tuotteen voi halutessaan helposti tilata ja maksaa Alkon tilausvalikoiman kautta ja sit vaan noutaa valmiiksi kerättynä myymälästä tai noutopisteestä. Kätsyy, eritoten jos haluu näinä aikoina minimoida kontaktit.

Rosé-viini sopii tottakai perinteistenkin kesäherkkujen kylkeen. Me siemastaan lasilliset sitä vaikka just kalojen kera. Ton mun reseptin lisäks Juomavinkki on koonnu 14 muunkin vaikuttajan vinkit Gato Negro Rosén kanssa nautittavaksi. Käy zekkaamassa ne täältä, inspiroidu ja kokeile vaikka kaikkia.

Kuvat Juri Silvennoinen

Nautinnollisia herkkuhetkiä! Gato Negro Rosé 100 cl. Hinta Alkossa: 9,68 €

MIESKIN© 2020 ALL RIGHTS RESERVED

Yksi kommentti artikkeliin ”Mökkiskagen ja rosé

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s