VEGE BRGR

*vaikuttajatapahtuma, yhteistyössä Lidl

Kaikkiruokasena oon innokas kokeileen keittiössä melkeenpä mitä tahansa uutuuksia, mut vege-safkat on jostain syystä kuitenki jääny vähemmälle. Niistä on kyl ihan hyviä kokemuksia, vaik rehellisesti aina ensin oletan, et ilman tuhtia maustamista niistä ei oo mihinkään.

Sama juttu, ku sain kutsun maisteleen Lidl:n uusia, vegaanisia Next Level-tuotteita viime viikolla. Arvellutti, et lähenkö tilaisuudesta nälkäsenä ja jotain mautonta mössöö syöneenä. No en lähteny, päin vastoin. Ja vaikka kaikkien korvikeruokien päällä on parhaillaankin kohua ja ne saa kritiikkiä, mä ainakin ite sillon tällön livahdan sielt aidan matalimmasta kohasta, oli kyseessä sitte pitsa, pulla tai burgeri.

Mut joo, mikä onkaan parempi tapa kokeilla ylipäätään ruokajuttuja, ku kokata niitä ite -alusta saakka tai valmisteista.

Kokkikoulu Espan tiloihin mahtuu isompikin ryhmä.

Lidl oli järkänny hauskan workshop-tapahtuman Espan kokkikoululle. Se on mesta, jossa vieraat valmistaa ite aterian laatu-tuotteista settiin kuuluvan kokin koutsaamana ja nauttii kokatut herkut tilaisuuden päätteeksi. Niinpä toistakymmentä somevaikuttajaa (joo, mä oon myös kuulema sellane) kietas essut ylleen ja valmisti hampparilounaan itelleen. Ihana Hautalan Anni avusti ja houstas lounashetken, ammatti-kokki opasti käytännön asioissa ja varsinaisessa ruoanlaitossa.

Anni on intohimonen ruoanlaittaja ja myös ihana persoona.

Menuuseen kuulu hampurilaiset vegepihveillä, ite tehdyllä tsatsikilla ja muilla tilpehööreillä. Mä olin pottutiimissä ja meijän tehtävä oli tehä rapeet perunalastut purilaisten kylkeen. Niistä tuli super-hyviä, vaikka pääosassa olikin burgerit.

Next Level-perheeseen kuuluu (ainakin toistaseks) kaks tuotetta, vegejauhis ja vegepihvi. Molemmat sisältää herkkusienii sekä herne- ,vehnä- ja soijaprotskuja. Pihvit on niinikään nimenomaan tarkotettu hampparien väliin ja niitä päästiin myös koklaamaan.

Anni huomautti, et vegee kandee paistaa pannulla pidempään verrattuna jauhelihaan, olisko ollu about 8minaa/puoli, kasvisjuttuja kun ei kande jättää tässä touhussa mediumiks. Ja kun lisukkeeks sai juustoo (ei tainnu olla kylläkään vegaanii), muutamaa eri majoneesii ja tomaattii sen tsatsikin lisäks, ni myönnetään -ihan pirun hyvä annoskokonaisuus lautasille saatiin.

Peruna-tiimissä meitsi ja Michaela.

Vegaani-piireissäkin muuten mielipiteet ja makutottumukset jakautuu. Tai no, siis niin tietysti jakautuu. Kun mä kerroin täst ilosesta iltapäivästä parille frendille, jotka on ainaki jossain määrin vegejä, ni heti tuli lista kyselyy: ”onko millanen pihvi, onko rakenne lihamainen vai vanhanajan juurespihvin olonen, huomasko eron jauhelihapihviin verrattuna, mitä korvikkeita käytetty?” jne. Jep, niinku kaikessa ruoassa, myös kasvissafkoissa makumieltymykset eroo toisistaan. Kokemuksia ja reseptejä niistä on kiva jakaa ja vertailla keskenään, niinku kaikesta ruokaan liittyvästä. Monesti ne myös rohkasee mua kokeileen uusia juttuja kotikeittiössä.

Mut vielä täst meidän kokkauskoulusta: kaikkinensa siis onnistunu kokonaisuus, hauska kokemus ja oikeesti hyvän makunen hampparikin. Ja kun yhessä tehään ja ruokaillaankin viel nätisti katetussa pöydässä, ni harvoinhan se homma sillon ihan reisilleen voi mennäkään.

Vegeburgeri, tsatsiki, hummus, feta-pesto ja ohuen ohuet perunasipsit olkaa hyvä.

Protskupitoset Lidl Next Level vegeburgerit tai vegejauhis, 227g, 3,49€/paketti. KIITOS kokkailusessiosta LIDL ja Marsaana!

©MIESKIN 2020 ALL RIGHTS RESERVED