Hakaniemen halli

Kun kuulin, et Hakaniemen kauppahalli peruskorjataan, huolestuin. Sit kuulin, et torille rakennetaan väliaikanen parakki rempan ajaks -ja huolestuin tuplaten.

Väliaikasta väistötilaa (mikä sanayhdistelmä) kutsutaan Lasihalliksi.
Väliaikasta väistötilaa (huh, mikä sanayhdistelmä) kutsutaan Lasihalliksi.

Aattelin, et hallin toiminta varmaan tyrehtyy ja väliaikaseksi tulee joku karsee lautakasa, mitä jengi karttaa ja kauhistelee. Taisin olla väärässä. Vaikkakin monelle rakkain, ni Hakaniemen tori ei välttis oo just se kaikkein kaunein stadin aukioista. Ja toisin ku vois luulla, ni mustanpuhuva, rimotettu laatikko ei näkymää pahenna…mun mielestä se näyttää selkeeltä ja, noh, jopa hyvältä.

Jos ulkokuori on skandisen vähäeleinen, millanen halli on sisältä? Hersyvän hakislainen ainakin, kun avajaisia juhlittiin lauantaina; vilkasta kuhinaa, ilosia ja uteliaita asiakkaita -vakkareita ja ensikertalaisia- sekä hymy herkässä palvelualttiita, tuttuja kauppiaita. Live pelimannimusiikki nosti tunnelmaa entisestään ja tuntui, et hallin fiilishän on saatu siirrettyä vanhasta väliaikaseen loistavasti. Mukana on tuotu myös lämmin ja asiantunteva palvelu sekä takuuvarman laadukkaat tuotteet, joista jokainen kauppias on ylpeä.

Omia lemppareitani on:

Kalaliike Marja Nätti on kuin Hakiksen vastine Tukholman Östermalmin kauppahallin Lisa Elmqvist-kalakaupalle.
Kalaliike Marja Nätti on kuin Hakiksen vastine Tukholman Östermalmilla sijaitsevan kauppahallin Lisa Elmqvist-kalakaupalle
Marja Nätin vitriini on houkutteleva. Paikanpäällä kannattaa nauttia lohisoppa.
ja Nätin vitriini on todella houkutteleva. Paikanpäällä Katiskassa kannattaa nauttia lohikeitto.
Lentävän Lehmän keltahuiviset neidot saivat pakata avajaispäivänäkin juustoja tiiviillä tempolla.
Juustoliike Lentävän Lehmän hurmaavat, keltahuiviset neidot saivat pakata avajaispäivänäkin juustoja tiiviillä tempolla
ja luomumunat tiskiin tulee Karhumäen tilalta.
ja luomumunat tiskiin tulee Karhumäen tilalta.
Hallin Luomupuodin valokoima inspiroi kasvisruokakokeiluihin.
Hallin Luomupuodin valikoima inspiroi kasvisruokakokeiluihin
ja Reinin Liha on puolestaan jo klassikko, jonka tiskilta tullaan hakemaan lihatuotteita matkojenkin päästä. Suosittelen kokeileen karitsaa.
Tuotteiden esimerkillinen esillepano à la Ranskalainen Herkkukauppa.
Tuotteiden esimerkillinen esillepano à la Ranskalainen Herkkukauppa.
Hallin charmein kauppias, Kalakauppa Rosendahlin Jukka tietää kalaherkuista lähes kaiken ja tiskin savustetut katkaravut on stadin parhaat.
Hallin charmein kauppias, Kalakauppa Rosendahlin Jukka, tietää jalostetuista kalaherkuista lähes kaiken, tiskin savustetut katkaravut on stadin parhaat
Rosendahlin uusin kokeilu, kalamunakasrullat.
ja Rosendahlin uusin tuote, kalamunakasrulla, toimii hyvin vaikka juhlavana alkupalana.
Lasihallin toinen pääty on varattu rempassa olevan hallin kakkoskerroksen kauppiaille. Uutta ja Vanhaa notkuu nimensä mukasesti uutta ja hyvällä tuurilla keräilykappaleita Arabiaa ja Iittalaa.
Lasihallin toinen pääty on varattu rempassa olevan hallin kakkoskerroksen kauppiaille. Uutta ja Vanhaa – hyllyt notkuu nimensä mukasesti uusia perusesineitä ja hyvällä tuurilla vanhoja keräilykappaleita Arabiaa ja Iittalaa.
Hallikahvilassa nautitaan sumpit ja pullat letkeen arvokkaasti. Samassa pöydässä Espoosta hallia metrolla ihmettellemään tulleen eläkeläispariskunnan kanssa tuumattiin, pitääkö siirtyä toisaalle, jos nimikkopöydän henkilö saapuu
Hallikahvilassa nautitaan sumpit ja pullat letkeen arvokkaasti. Samassa pöydässä Espoosta hallia metrolla ihmettellemään tulleen eläkeläispariskunnan kanssa tuumattiin, pitääkö siirtyä toisaalle, jos nimikkopöydän henkilö saapuu kahville.
Tyytyväinen asiakas tulee ostoksille uudestaankin.

Hakaniemen Halli voi siis hyvin ja kauppiaatkin tuntuvat olevan tyytyväisiä uusiin tiloihin. Käy ihmeessä zekkaamassa ite!

Ja Tukholmassa käy katsastamassa sikäläinen, väliaikaisen kauppahallin tunnelma ja eritoten Lisa Elmqvistin lounaslista.

©MIESKIN 2018 All rights reserved

2 kommenttia artikkeliin ”Hakaniemen halli

  1. Hieno kirjoitus Jurilta ja ennen kaikkea kauppahallin ja niiden yrittäjien puolesta. Meillä ei ole Varsinais-Suomen kaupungissa kauppahallia ensinkään, niin entisenä (ja tulevana) hesalaisena tulee kauppahallin tuoksut mieleen ja aistieihin ja se raaka-aineiden tuoreus ja kun vielä käytän luomutuotteita ruoanvalmistuksessa, niin Hakaniemen halli oli lempipaikkani. Sori, mutta kauppatorin halli jäi kyllä ainakin silloin toiseksi. Kauppatori itsessään on kyllä kansainvälinen ja houkutuksien paikka sanan varsinaisessa merkityksessä… 😉

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s