MIESKIN leffassa

Netflixit ja muut kasvattaa lataajakuntaansa, mut kunnon leffateatteria ei kyl voita mikään. Siks onkin upeeta, et Finnkino pisti fyrkkaa pöytään ja remppas Suomen vanhimman, 1900-luvun alusta Kluuvikadulla sijainneen, leffateatterin tälle vuosituhannelle. Paikan nimi on jo 30-luvulta alkaen ollu Maxim ja nykynen rakennus valmistu 1974. Teatteri oli lopetusuhan alla pitkään ja tilalle oli muutama vuos sitte tarkotus rakentaa jotain kokoustiloja hotellin jatkoksi.

Jo ennen remppaa Maxim oli laatuleffojen tyyssija, sijainniltaan stadin paras ja kooltaan intiimin pieni. Näin se tulee oleen jatkossakin. Ohjelmisto luvataan pitää edelleen valtavirrasta hieman sivussa, art house-henkisenä.

Maximin punaisessa salissa on lämmin tunnelma.

Maximin punaisessa salissa on lämmintä tunnelmaa.

Mutta mitä uutta? Molemmissa saleissa istuimina on yksittäiset, nimenomaan tilaan suunnitellut leppoisat nojatuolit sivupöytineen. Lobbyn baarista voi ostaa popparien ja limujen lisäksi drinkkiä ja herkullisia tapaksia, joita saa siis nauttia leffaa katsellessa salissa. Miten mahtavaa, eikö! Paljon on toki varmaan panostettu uuteen tekniikkaankin, mitä silmä ei erota.

Tapaksia ja shampanjaa leffa-eväänä!

Tapaksia ja shampanjaa leffa-eväänä. Aika jees.

Maximissa parasta on edelleen kuitenkin tunnelma. Jättimega skriinejä tai alavatsaa tärisyttäviä äänentoistoskobeja ei ole, Dolby Digital 5.1 on oikein riittävä. Istumapaikkoja kahdessa salissa on yhteensä vain reilu 200. Eritoten Museoviraston suojeleman, vihreätuolisen kakkossalin fiilis uhkuu just sitä glamuuria, mitä menneiltä ajoilta kaipaakin.

2.salin kultaiset reliefit on upeet ja jalkatilaa löytyy reilusti.

2.salin kultaiset reliefit on upeet ja jalkatilaa löytyy reilusti.

Avausiltana pääsin kattoon Daniel Day-Lewisin tähdittämän ja 50-luvun Lontooseen sijoittuvan Phantom Thread-leffan, joka kertoo hurmaavan pidättyväisesti couture-muotisuunnittelijan ja sen muusan kipuilevasta rakkaudesta. The House of Woodcock-muotitalon asiakaskuntaa on kuninkaalliset, seurapiirikaunottaret ja muut silmäätekevät ongelmineen. Niin kiehtovaa.

Daniel Day-Lewis jättäytyi eläkkeelle leffan valmistuttua.

Daniel Day-Lewis jättäytyi eläkkeelle leffan valmistuttua.

Eritoten mulle entuudestaan tuntematon, herra Woodcockin omapäistä muusaa, Almaa, näyttelevä Vicky Krieps oli todella hurmaava uus tuttavuus.

Uuden Maximin kunniaksi Mert Otsamo suunnitteli Finnkinolle upean iltapuvun, jota avajaisillassa kantoi hurmaava Jenny Rotonen.
Uuden Maximin kunniaksi Mert Otsamo suunnitteli Finnkinolle upean iltapuvun, jota avajaisillassa kantoi hurmaava Jenny Rotonen.

Koti-illan sijasta kandee tosiaan välillä käydä leffassa! Maximissa.

MIESKIN©2018 All rights reserved.

3 kommenttia artikkeliin ”MIESKIN leffassa

 1. En varsinaisesti ole vuosikausiin ollut leffateattereiden ja leffojen ystävä, koska minua on aina häirinnyt karkkipapereiden rapistelu ja popcornien mussutus näytöksen aikana. Ehkä kannattaisi kokea ”uudelleentuleminen” tällä(kin) saralla, jos luxuksen hinnat ovat kohdillaan. Jurin kuvassa pistää silmääni tapaksien ja juoman kanssa oleva kertakäyttölautanen!! Voiko olla totta, vai onko ohranjyvä silmässäni? Haarukka näyttää aidolta, mutta sekin lienee kertakäyttöinen, jos näin on, niin karille menee… Yhtä paha vaihtoehto olisi muovilautanen… Jos tyyliä tehdään, niin se pitää olla loppuun saakka vietyä, eikö. Ulkoiset puitteet ovat aivan loistavat ja sopisivat hyvin tällaiselle ”aateliselle”….

  Tykkää

  1. Moi Max-Sebastian!
   Joo, muovilautaset on tapaksille. Kyselin asiaa Finnkinon tiedotukselta ja yksi painava syy muovisiin tarjoiluastioihin on tapas-annosten säilyttäminen ja pysyminen kylminä. Ymmärrettävästi ihan ravintolatason keittiötä/säilytys – tai astianpesutiloja ei teatterissa ole. Annokset valmistetaan Maximin vieressä olevassa Fazer Caféssa.
   Kävin taas lauantaina siellä leffassa ja viinit nautimme lasisista laseista. Tapakset oli mustilla muoviastioilla, ihan tyylikkäät ja toimivat ainakin mun ja leffaseuran mielestä. Juri/MIESKIN

   Tykkää

   1. Kiitos selvennyksestä, ymmärrettävää, kun meillä ”sääntö-Suomessa” pitää olla hygienia- ja anniskelupasseja ja missä tahansa paikassa ei ruokaa saa tarjoilla jne. Itse en kyllä juo enkä syö muovisista, tai kertakäyttöisistä astioista, siinä tulee vastaan taas se jäteongelma, mutta olenpa ollut kerran kutsuilla, joissa tarjoiltiin aitoa shamppanjaa muovilaseista, häpeys… 😉
    Tietysti vastaan tulee hintakysymyskin, kuka on valmis maksamaan ja kuinka paljon ”aidosta” luksuksesta, vai kuuluuko leffakulttuuriin vaan yksinkertaisesti popcornit ja karkit.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s