ROYAL VAASA, aurinkoa ja energiaa

Kaupallinen yhteistyö Original Sokos Hotel Royal Vaasa

Sanotaan, että Vaasa on Suomen aurinkoisin kaupunki. Kävin ottamassa siitä itse selvää, kun tutustuin täydellisesti peruskorjattuun Original Sokos Hotel Royal Vaasaan. Aurinko ja energisyys olivat läsnä monellakin tavoin.

Vartti ennen kuin juna saapui Vaasan asemalle, katosi pilvet taivaalta ja aurinko alkoi paistamaan. Hymyilytti ja mietin, pitääkö sanonta oikeasti näin selvästi paikkansa. Piti tai ei, aloitettiin viikonloppuvierailumme auringonpaisteessa Vaasassa ja keväällä mittavan remontin ja uudistuksen jälkeen avatussa Royal Vaasassa. Tämä 80-luvulla rakennettu, 11. kerroksinen hotelli oli aikanaan Vaasan korkein talo ja edelleen se on monelle yksi keskustan maamerkeistä. Päivitystä tarvittiinkin ja vanhasta rakennuksesta tallella saneerauksen jälkeen on lähinnä ulkoseinät.

Original Sokos Hotel Royal on yksi kaupungin maamerkeistä.

Ulkoinen freesaus on tärkeää, mutta niin on myös muutokset, joita ei välttämättä tarkallakaan silmällä näe: päällisin puolin hulppea Royal on muokattu energiatehokkuuden edelläkävijähotelliksi. Innovatiivisia teknologiaratkaisuja on luotu paikallisten yritysten avulla ja hotellin omat energianlähteet, kalliolämpö ja aurinkovoimala, ovat ympäristöystävällisyyttä parhaimmillaan. Hotelli ja sen toiminnot on tuotu monella tavoin tähän päivään. Original Sokos Hotel Royal on myös saanut Green Key -sertifikaatin sekä Sustainable Travel Finland -merkin.

Tornitalo on nyt valmis, Hovioikeudenpuistikon toisella puolella olevan Central-rakennuksen muutostyöt jatkuvat ensi vuoteen.

Vastaanottoaula tulvii valoa ja väriä.

Royal Vaasa on selkeästi saanut uudistumisensa inspiraation auringosta, sen tuomasta valosta ja energiasta. Ja tämän huomaa jo heti sisään astuessa: valo tulvii ikkunoista 15metriä korkeaan aulaan ja riemukkaat värit sisustuksessa saavat mielen hymyilemään. Katseenvangitsijana on tilan toisen päätyseinän reliefi, jonka on tehnyt tilaustyönä kuvataiteilija Jenni Rope. Royal Vaasan onnistuneesta sisustussuunnittelusta vastaa palkittu helsinkiläinen KOKO3. Ensivaikutelma on oikein hyvä. Ja aurinkoinen.

Kauniita unia

Ala-aulan värikäs tunnelma ja tyyli jatkuu huoneissa. Sisustus on selkeälinjaista, mutta leikkisää. Huonekategorioita on monen muun Sokos Hotellin tapaan standardi (twin- tai kingsize), astetta tasokkaampi superiorX ja näiden lisäksi sviitit.

Sisustus ja tunnelma junior sviitissä on selkeälinjaista ja pirteää.

Duunireissuilla valitsen monesti standardin kingsize-patjalla, mut nyt yövyimme saunallisessa, kahden huoneen Junior sviitissä. Se oli mukavan tilava ja antoi viikonlopun vierailulle erityistä, ylellistä nostetta. Hotellin aulasta jo tutun Jenni Ropen taide sopii seinille hyvin myös täällä.

Junior sviitissä voi mm. nauttia erikoiskahvista ja löylyistä omassa saunassa. Oleskeluhuoneessa on vuodesohva ja makkarin tavoin televisio. Hyvä, jos vaikka toinen haluaa jo nukkumaan, mutta toisella lempisarjan katsominen vielä kesken. Myös kätevää, jos 3 aikuista tai vaikka 2 lapsinen perhe jakaa sviitin. 

Meille ei kumpikaan telkkari ollut tarpeellinen. Nukahdettiin nimittäin molempina iltoina saman tien, kun vaan saatiin päät tyynyyn ja herättiin, kun aamukahvihammasta alkoi kolottaa. Eikä 180cm leveä sänky laadukkaalla patjalla ainakaan heikentänyt unia.

Junior sviitissä voisi viettää koko vierailun.

Huipulla saunomassa

Vaikka meidän sviitissä sauna olikin, ei me siellä löylytelty. Royal Vaasan ehdoton helmi nimittäin löytyy talon 11. kerroksesta, Huippu Panoramic Sauna & Pool

Huipulla kylpeminen on elämys.

Ai että miten hieno se on! Näkymät avautuvat allasalueelta yli Vaasan kattojen. Myös löylyhuoneen lauteilta pystyy ihastelemaan suuresta ikkunasta kauas kantavaa maisemaa. Pukeutumistilan vieressä oleva lounge on viihtyisä ja siitä käynti parvekkeelle antaa mahdollisuuden vilvoitteluun. Kyllä kelpasi uida aurinkoenergialla lämpenevän allasosaston poolilla ilta-auringon säteiden alla. Kaipaako hotellin saunalta muuta, ei todellakaan!  Sauna ja uima-allas on hotellin vieraiden käytössä joka ilta klo 18-22:00 ja viikonloppuisin pääsee nauttimaan myös aamulöylyistä. Huipulla on myös vuokrattavana isompi  tilaussauna jopa 30lle henkilölle.

Kun vierailet Royalissa, kannattaa Huippu saunoineen ehdottomasti testata ja kokea!

Huipun löylyhuoneesta näkee kauas.

Aamiainen, lounas ja illallinen, Royal Vaasassa hoituu ateriointi aamusta yöhön.

Yksi hotelliyöpymisen parhaita asioita omasta mielestäni on aamiainen. Voin työaamuinakin lukea paikallislehteä ja hörppiä kahvia aamiaissalissa tunnin. Vapaa-ajanmatkoilla helposti pidempäänkin, vaikka 45minuuttia taitaa olla se toivottu aamiaisaika/vieras.

Royalissa brekkari on oikein hyvä. Valikoimaa ja vaihtoehtoja on jokaisen makuun ja pöydät notkuu ns. perustuotteiden lisäksi myös keittiön paikan päällä valmistamista herkuista.

Yleensä tykkään aina syöda aamiaisen muiden kanssa. Silloin saa lautaselleen juuri sitä ja sen verran, mitä itse haluaa. Tällä kertaa kuitenkin toisena aamuna tilattiin aamiainen huoneeseen ja jestas, miten upea kokonaisuus se olikin! Munakasta, kroisantteja, tuorepuuroa, suolaisia ja makeita herkkuja hedelmiä unohtamatta. Aamiainen oli vielä koottu niin kauniisti, että tuli olo kuin olis jotain suurempaakin juhlittu. Kannattaa siis joskus panostaa huonepalvelun kokoamaan aamiaiseen!

Aamiainen huoneessa, jestas mikä kokonaisuus..

Lounastettiin toisena päivänä hotellin yhteydessä olevassa Babista ravintolassa. Kebabiin erikoistunut uutuusrafla oli juuri sitä, mitä toivottiin: ehtaa ja maukasta kebabia laadukkaista tuotteista vastavalmistettuna. Tunnelma on mutkaton ja nuorekas. Babista löytyy myös ainakin Oulusta, Seinäjoelta ja Mikkelistä ja tulevaisuudessa varmaan muualtakin.


Myös Vaasan retkemme toinen illallinen nautittiin hotellilla. Trattoria Puistikko on tunnelmallinen ja viihtyisä ravintola, joka tarjoaa klassisia italialaisia makuja ja annoksia  pitsasta saltimboccaan ja arancineista tiramisuun. Me herkuteltiin La tavola Italiana, joka sisälsi jaettavan, runsaan antipasti-lautasen, pääruokavalikoiman ja vielä useamman jälkiruoankin. Pitkä ja messevä illallinen maksoi S-etukortilla 56€/hlö (58€) ja viinipaketti ilman alkukuohuviiniä 31€/hlö (40€). Set-menu antoi hyvän kokonaiskuvan Puistikon tarjonnasta ja makumaailmasta, ihan pikkunälkään sitä en tosin suosittele.

Trattoria Puistikko vie makumatkalle Italiaan.

Kokoukset ja kuntosali

Vapaa-ajan matkaajalle Royal Vaasa on todella suositeltava kohde, mutta monipuoliset kokous- ja juhlatilat working loungesta eri kokoisiin kabinetteihin tarjoaa myös tasokaan majoitusvaihtoehdon työmatkalaiselle ja juhlien tai tapahtumien järjestäjälle.

Vastapainoa ja energiaa työntekoon, kokoustamiseen tai muuten vain vierailun yhteyteen antaa hotellin kuntosali, jossa on kaikki tarvittava tehokkaaseen treeniin. Hotellista on myös kätevä, katettu kulkusilta viereiseen Espen-kauppakeskukseen ja ostosten äärelle.

Tekemistä Vaasassa

Royal itsessään tarjoaa kaiken tarpeellisen vaikka viikonlopunkin vierailulle, mutta toki Vaasassa on paljon kivaa tekemistä muutenkin: tasokkaita kivijalkaliikkeitä ostoksien tekoon, sympaattisia kahviloita, tasokkaita ravintoloita ja aktiivinen kulttuuritarjonta. Hyviä pistäytymispaikkoja ovat mm. vaateliike Karisma, leipomo-kahvila Aroma, käsitöitä ja vastaavia myyvä Taito Shop. Makutuliaisia kannattaa hankkia vaikka Liisa Koski -herkkukaupasta tai Fiskdisken-kalakaupasta. Taidetta voi ihastella esim. Tikanojan taidekodissa ja Vaasan historiaan tutustua tarkemmin Pohjanmaan museossa. TVstä tuttu Strömsö on pienen ajomatkan päässä keskustasta.

Shoppailua, herkuttelua ja kulttuuria vaasalaisittain.

MIESKIN© 2024 ALL RIGHTS RESERVED

Jätä kommentti